מצילים את פקעות הבר בזכרון יעקב

מצילים את פקעות הבר בזכרון יעקב
קרדיט לירון גורפינקל

10,000 פקעות של נרקיסים, רקפות, כלניות, ופרחים נוספים הוצלו משטחי פארק היין ונטמנו מחדש בשטחי ציבור ברחבי המושבה

השבוע יצאו בתי הספר החיטה, ניל"י, קשת, יעב"ץ, החורש, תיכון המושבה להטמין מחדש פקעות פרחי בר שהוצאו לפני כחודש מהאדמה בשטח שעליו עתיד להיבנות פארק היין. הפרויקט הינו אחד מתוך חמישה פרויקטים אותם מובילה רכזת החינוך הסביבתי, עדי ברזון, מתוך חזון המחלקה לקדם את נושא השמירה על נחלת הכלל. פרויקט הצלת פקעות הבר הינו בתמיכת המשרד להגנת הסביבה ומהווה חלק מיום מגוון המינים, שהתקיים השנה ב – 19/12/18.

פרחים הוצלו משטחי פארק היין ונטמנו מחדש בשטחי ציבור ברחבי המושבה
קרדיט לירון גורפינקל

ראש המועצה זיו דשא מסר כי: "זוהי מדיניות המועצה לשלב את המערכת החינוכית במושבה בפעילויות שונות של שאר המחלקות בדגש על פעילויות המחלקה לאיכות הסביבה. החינוך למחזור, דאגה לסביבה וקיימות הוא דבר חשוב וצריך להטמיע אותו גם בבתי הספר."

פרחים הוצלו משטחי פארק היין ונטמנו מחדש בשטחי ציבור ברחבי המושבה
קרדיט לירון גורפינקל

בית ספר החיטה הטמין את הפקעות לאורך דרך שרה, סמוך לגדר המזרחית של מגרש הספורט המקורה, ביה"ס החורש הטמין לאורך מעלה מנחם בצד הצפוני של הכביש, וליד שלטי הכניסה לשכונת גבעת עדן, ביה"ס ניל"י הטמין לאורך דרך ניל"י צמוד לגדר הצפונית של בית ספר, ובחורשת לנגה, ביה"ס קשת הטמין בגני סטיבן – במקטע שבין רחוב השיטה, ורחוב העצמאות, ביה"ס יעב"ץ הטמין בשטח הפנוי ברחוב הפשוש פינת החסידה ותיכון המושבה הטמין סמוך לכיכר האקולוגית על דרך יצחק רבין.

פרחים הוצלו משטחי פארק היין ונטמנו מחדש בשטחי ציבור ברחבי המושבה
קרדיט לירון גורפינקל

המחלקה לאיכות הסביבה של המועצה המקומית הובילה במהלך החודשים  דצמבר – ינואר, את מבצע הצלת הפקעות "בשיתוף ובליווי הדרכתי של "זרעים מציון" ובאישור רשות הטבע והגנים. המחלקה סיפקה לבתי הספר ולתלמידים את הפקעות והזרעים ואת הציוד הנדרש לשתילה.

טליה מבור, מנהלת מחלקת איכות הסביבה אמרה כי: "עושר של מינים הוא שמקנה למערכות אקולוגיות עמידות לשינויים המתרחשים בסביבה. והיא שמאפשרת למינים לעמוד בלחצי הסביבה המשתנה. מחקרים מראים כי הפגיעה במגוון הביולוגי הוא אחד מ- 9 הגבולות שעלולים להגביל את המשך הצמיחה הכלכלית ולהוות איום קיומי על האנושות .

גם אנחנו בזכרון יעקב לוקחים אחריות על שימור והעשרת מגוון מיני צמחים ובעלי החיים באזורנו ובישראל בכלל. השנה פעלנו לשימור והעשרת מגוון מיני פרחי הבר בזכרון יעקב, על ידי הטמנת פקעות וזריעת זרעים של פרחי בר שהוצלו מאזור פארק היין."

כתבות מעניינות נוספות
האמן הבינלאומי טומי כהן מגיע לראשונה לצפון הארץ: פותח גלריית פופ אפ נודדת בעופר גרנד קניון חיפה
התערוכה מציגה אמנות עכשווית בפורמט דיגיטלי תוצג לקהל הרחב החל החל...
"נוטעים יחד": חג האילנות ביערות, בפארקים ובקהילה- אירועי ט"ו בשבט עם קק"ל
קרן קימת לישראל מזמינה את הציבור לחגוג את חג האילנות...
האם הבת של המלכה החיפאית רוצה לרשת את הכתר?
אמן האיפור הבינלאומי, ירין שחף, על מפגש עם הדור הבא...
שיקום קרוב לבית: מכון שיקום יום של כללית בגרנד קניון חיפה
בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי נפתח בשנה האחרונה מכון שיקום...
בלי הצפה, עם ודאות תכנונית וקצב עליות מהבולטים בצפון: למה טירת כרמל מסומנת כיעד הבא של משקיעים
במבט על שוק הנדל״ן במטרופולין חיפה והקריות, טירת כרמל בולטת...
איך בעזרת עורך דין נפגעי עבירה ממצים את הזכויות שלהם?
במשפט פלילי, המדינה היא זו שתובעת את העבריין. על-מנת שגם...
החוויה הייחודית של טיסה פרטית
היום יותר מתמיד, טיסה פרטית הפכה לאחת מהדרכים האקסקלוסיביות ביותר...
הסופר עמנואל בן סבו אורח " יד עזר לחבר" לרגל יום הקדיש הכללי
האנטישמיות בעולם מרימה ראש וחובתנו להזכיר לעולם, ' לעולם לא...
"ספינת הדגל לשימור המורשת הייקית": מוזיאון הייקים נחנך ונפתח לקהל הרחב
אנשי תרבות, עסקים, אקדמיה, נציגי שגרירויות ומאות חברי קהילת הייקים...
השף איציק חזות חוזר למלון אלמא וישמש כשף המלון
חזות, שכיהן כשף אלמא בשנים 2018–2020, שב לתפקיד עם ניסיון...
דילוג לתוכן