מצילים את פקעות הבר בזכרון יעקב

מצילים את פקעות הבר בזכרון יעקב
קרדיט לירון גורפינקל

10,000 פקעות של נרקיסים, רקפות, כלניות, ופרחים נוספים הוצלו משטחי פארק היין ונטמנו מחדש בשטחי ציבור ברחבי המושבה

השבוע יצאו בתי הספר החיטה, ניל"י, קשת, יעב"ץ, החורש, תיכון המושבה להטמין מחדש פקעות פרחי בר שהוצאו לפני כחודש מהאדמה בשטח שעליו עתיד להיבנות פארק היין. הפרויקט הינו אחד מתוך חמישה פרויקטים אותם מובילה רכזת החינוך הסביבתי, עדי ברזון, מתוך חזון המחלקה לקדם את נושא השמירה על נחלת הכלל. פרויקט הצלת פקעות הבר הינו בתמיכת המשרד להגנת הסביבה ומהווה חלק מיום מגוון המינים, שהתקיים השנה ב – 19/12/18.

פרחים הוצלו משטחי פארק היין ונטמנו מחדש בשטחי ציבור ברחבי המושבה
קרדיט לירון גורפינקל

ראש המועצה זיו דשא מסר כי: "זוהי מדיניות המועצה לשלב את המערכת החינוכית במושבה בפעילויות שונות של שאר המחלקות בדגש על פעילויות המחלקה לאיכות הסביבה. החינוך למחזור, דאגה לסביבה וקיימות הוא דבר חשוב וצריך להטמיע אותו גם בבתי הספר."

פרחים הוצלו משטחי פארק היין ונטמנו מחדש בשטחי ציבור ברחבי המושבה
קרדיט לירון גורפינקל

בית ספר החיטה הטמין את הפקעות לאורך דרך שרה, סמוך לגדר המזרחית של מגרש הספורט המקורה, ביה"ס החורש הטמין לאורך מעלה מנחם בצד הצפוני של הכביש, וליד שלטי הכניסה לשכונת גבעת עדן, ביה"ס ניל"י הטמין לאורך דרך ניל"י צמוד לגדר הצפונית של בית ספר, ובחורשת לנגה, ביה"ס קשת הטמין בגני סטיבן – במקטע שבין רחוב השיטה, ורחוב העצמאות, ביה"ס יעב"ץ הטמין בשטח הפנוי ברחוב הפשוש פינת החסידה ותיכון המושבה הטמין סמוך לכיכר האקולוגית על דרך יצחק רבין.

פרחים הוצלו משטחי פארק היין ונטמנו מחדש בשטחי ציבור ברחבי המושבה
קרדיט לירון גורפינקל

המחלקה לאיכות הסביבה של המועצה המקומית הובילה במהלך החודשים  דצמבר – ינואר, את מבצע הצלת הפקעות "בשיתוף ובליווי הדרכתי של "זרעים מציון" ובאישור רשות הטבע והגנים. המחלקה סיפקה לבתי הספר ולתלמידים את הפקעות והזרעים ואת הציוד הנדרש לשתילה.

טליה מבור, מנהלת מחלקת איכות הסביבה אמרה כי: "עושר של מינים הוא שמקנה למערכות אקולוגיות עמידות לשינויים המתרחשים בסביבה. והיא שמאפשרת למינים לעמוד בלחצי הסביבה המשתנה. מחקרים מראים כי הפגיעה במגוון הביולוגי הוא אחד מ- 9 הגבולות שעלולים להגביל את המשך הצמיחה הכלכלית ולהוות איום קיומי על האנושות .

גם אנחנו בזכרון יעקב לוקחים אחריות על שימור והעשרת מגוון מיני צמחים ובעלי החיים באזורנו ובישראל בכלל. השנה פעלנו לשימור והעשרת מגוון מיני פרחי הבר בזכרון יעקב, על ידי הטמנת פקעות וזריעת זרעים של פרחי בר שהוצלו מאזור פארק היין."

כתבות מעניינות נוספות
“היהלומים של גיא”: הספר שכתבו תלמידי החינוך המיוחד לזכר רס”ן גיא נזרי הי”ד
תלמידי “כיתת אלה” בבית הספר לחינוך מיוחד “אור הים -...
אייר חיפה תפעיל טיסות סדירות בקו נתב"ג-רמון
החברה מתכננת להפעיל החל מסוף אוקטובר עד 10 טיסות יומיות...
"שם פרטי" מגיעה לחיפה
הקומדיה הצרפתית השנונה בכיכובה של גלית גיאת, בן פרי, אמיר...
בזמן שאיראן מכשירה 240 אלף מהנדסים בשנה, פי 35 מישראל: התוכנית של "עתידים" והטכניון שמביאה את היתרון הטכנולוגי מהפריפריה
פער גלובלי מדאיג בהכשרת מהנדסים מציב אתגר דרמטי לתעשיית ההייטק...
שמים את הצפון במרכז – פסטיבל "הצפון בפריים" התקיים במכללת אורנים
פסטיבל "הצפון בפריים", המציב את אתגרי הצפון במרכז, התקיים בחמישי...
רשת הפרימיום מוזס שופ השלימה את הכשרת כלל סניפיה בישראל: סניף זכרון יעקב הפך השבוע לכשר ומסמן את השלמת המהלך שבמסגרתו כל 18 סניפי מוזס שופ פועלים כיום תחת כשרות
רשת MOSES SHOP  (מוזס שופ) מקבוצת BBB, הנחשבת לפרימיום בענף...
אטרקציה חינמית לחופש הגדול בעיר חיפה: מתחם יצירה אינטראקטיבי חדשני. הדמויות קמות לחיים: חוויית יצירה חדשנית המשלבת אמנות, טכנולוגיה ודמיון
במהלך חודש יולי יפתח בעופר גרנד קניון חיפה, מקבוצת קניוני...
חמש שנים מאז שקודמה, התוכנית להרחבת אזור האוויר הנקי במפרץ חיפה עדיין תקועה
על אף שזיהום האוויר מתחבורה עולה למשק 10.9 מיליארד שקל...
פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות הוענק לשני בוגרי מרכז חינוך ליאו באק
נעמה שחף ואורי שטינברכר זכו בציון לשבח על עבודותיהם. "זכייתם...
בזמן שאיראן מכשירה 240 אלף מהנדסים בשנה, פי 35 מישראל: התוכנית של "עתידים" והטכניון שמביאה את היתרון הטכנולוגי מהפריפריה
פער גלובלי מדאיג בהכשרת מהנדסים מציב אתגר דרמטי לתעשיית ההייטק...
דילוג לתוכן