מרכיב חיוני של מערכת אוורור ומיזוג אוויר
יחידת טיפול אוויר היא מרכיב חיוני של מערכת חימום, אוורור ומיזוג אוויר (HVAC). הוא אחראי על ויסות ומחזור האוויר כחלק ממערכת ה-HVAC. בדרך כלל, יחידת טיפול באוויר מורכבת מקופסת מתכת גדולה המכילה מפוח, גופי חימום או קירור, מתלים או תאי פילטרים, מנחתי קול ומדכאים. היחידה מתחברת לתעלות המפיצה את האוויר הממוזג דרך הבניין ומחזירה אותו ל-AHU.
תפקידה העיקרי של יחידת טיפול באוויר הוא לקלוט אוויר חיצוני, לתנן אותו (חימום/קירור, סינון, לחות/הסרת לחות) לטמפרטורה ולניקיון הרצויים, ולאחר מכן להזרים אותו בבניין. תהליך זה כולל מספר מרכיבים מרכזיים: המפוח, המניע את האוויר דרך היחידה ותעלות הצינור; סלילי חימום וקירור המתאימים את טמפרטורת האוויר; מסננים המסירים חלקיקים ומזהמים; ומכשירי אדים או מסיר לחות השולטים ברמת הלחות של האוויר.
פעולתה של יחידת טיפול באוויר נשלטת לרוב על ידי מערכת בקרת HVAC מרכזית, המווסתת את הרכיבים השונים על סמך הגדרות איכות האוויר הפנימי והטמפרטורה הרצויות. מערכת בקרה זו יכולה להיות ידנית או אוטומטית, כאשר מערכות מודרניות משלבות לרוב טכנולוגיה חכמה לשיפור היעילות ובקרת המשתמש.
מוצר מודרני וייחודי להקפאה של מגוון מוצרי מזון
שוק פריזר מחיר יכול להשתנות באופן משמעותי על בסיס מספר גורמים כמו גודל, קיבולת, מותג, מאפיינים טכנולוגיים ויעילות אנרגטית. השוק בישראל משקף מגוון אפשרויות, הנותנות מענה לצרכי תעשיית המזון בקנה מידה קטן וגדול כאחד.
לעסקים קטנים או לשימוש ביתי, כמו במסעדות קטנות, במאפיות, או לשפים ביתיים גורמה, שוק פריזר קומפקטיים בישראל הם בדרך כלל בטווח המחירים הנמוך יותר. יחידות קטנות יותר אלו יכולות לעלות מכמה אלפי שקלים ועד בסביבות 40,000 שקלים. דגמים אלו הם לרוב קומפקטיים, מתוכננים להתאים לחללים מוגבלים, ומתאימים לכמויות קטנות יותר של מזון. הם אידיאליים לעסקים שדורשים צינון מהיר אך אין להם דרישות נפח גבוהות של מפעלים גדולים יותר.
שוק פריזר בינוניים, המתאימים למסעדות בינוניות, לעסקים קייטרינג או יחידות קטנות לעיבוד מזון, יכולים לנוע בין כ-40,000 ל-100,000 שקלים. יחידות אלה מציעות קיבולת גדולה יותר ומצוידות בתכונות מתקדמות יותר כמו הגדרות הניתנות לתכנות ויכולות הקפאה מהירות יותר. הם נועדו להתמודד עם נפח בינוני של מזון, תוך איזון בין יעילות וניצול שטח.