מסיימי קורס טיס מהעיר חיפה

מסיימי קורס טיס מהעיר חיפה
קרדיט: דובר צה"ל

סגן א' בן 21 מחיפה מסיים את קורס טיס מספר 188 במגמת נווטי קרב.

א' הוא האח הצעיר ולו אח ואחות גדולים, אמו מרצה לפסיכולוגיה ואביו מרצה להנדסת חשמל באוניברסיטה. את בת זוגתו מכיר מכיתה ג', והם בזוגיות כבר שנה וחצי.

בזמנו הפנוי, אוהב א' לרכב על אופניים ולעסוק בקריאה וכתיבה, בנעוריו לקח חלק פעיל בתנועת הצופים, שם היה חניך, והדריך חניכים עם צרכים מיוחדים. בתיכון הרחיב את המגמות תיאטרון ודיפלומטיה ויחסים בינלאומיים, ובמסגרת הקורס הוציא תואר ראשון בפוליטיקה וממשל.

א' מספר על רגע משבר שהיה לו בקורס: "בסוף שלב בסיסי, אמא שלי, שמאובחנת עם דיכאון קליני, ניסתה להתאבד עם כדורים ואלכוהול, זה קרה בזמן שאני הייתי בבית. אחרי שזה קרה לקחתי על עצמי לנהל את כל העניינים בבית וזה השפיע עליי מאוד במיוחד בשלב הקריטי הזה בקורס – איחרתי ופספסתי תדריך כי הייתי עם אמא, אבל הרגשתי שזה הדבר הנכון".

בנוסף, לאחר כחצי שנה, אביו נפצע אנושות כשרכב על אופניים ומכונית נתקעה בו: "הוא היה מורדם ומונשם במשך 50 יום, המצב בבית והעומס בשלב הראשוני היו קשים מאוד, אבל ראיתי שזה שהצלחתי בקורס עשה טוב לאמא שלי".

א' מספר על רגע משמעותי מהקורס: "בערב מפקדת הופענו עם מחרוזת שכתבתי, הלחנתי וביימתי, זה היה רגע שיא עבורי".

א' מספר כי בתקופה האחרונה, לאור מלחמת חרבות הברזל, לקח חלק במשמרי כבוד בלוויות והלכו לתגבר בבור חיל האוויר, דבר שהיה מאוד משמעותי עבורו.

סגן א' מסכם 3 שנים בקורס טיס :"3 שנים בהם מדברים על יכולות טיסה, אבל בסוף זה יותר האופי ולפתח את הבן אדם שאתה, למדתי על עצמי המון בקורס".

 

 

סגן מ', בן 21 מחיפה, מסיים את קורס טיס מספר 188 במגמת מסוקים.

למ' אח קטן, אמו בעלים של רשת מכללות, ואביו נפטר ממחלת הסרטן כשהיה מ' צעיר.

בתיכון הרחיב מ' פיזיקה, כימיה וערבית ובמסגרת הקורס עשה תואר ראשון בכלכלה וניהול.

בזמנו הפנוי אוהב מ' לשחק כדורגל, לטייל ולנגן בגיטרה ובפסנתר.

לא תמיד רצה מ' להתגייס לקורס טיס, אך מספר שאביו ז"ל רצה מאוד להיות טייס, וזה מה שדחף אותו להתגייס לקורס. הוא מספר על הרגע בו הבין שהוא רוצה להיות צוות אוויר: "בשלב הראשוני רציתי מאוד להתחיל לטוס, מטיסה לטיסה התאהבתי במקצוע ורק חיכיתי לכל רגע שאוכל להיות באוויר".

לפני הגיוס לקורס, חשבתי שהקורס הוא מקום שבו כל אחד לעצמו, אבל כשהגעתי לפה הבנתי כמה החברים הם נפח משמעותי בקורס ושאי אפשר לעבור את החוויה הזו בלעדיהם."

מ' מספר על האווירה במגמה: "מערך המסוקים מאוד משפחתי".

מ' מספר על רגע משבר שהיה לו בקורס: "בשנת ההשכלה סבא שלי נפטר, זה היה לי מאוד קשה, המוות שלו ובו זמנית להתרכז בתואר הביאו אותי לנקודת קצה בקורס".

על רגע משמעותי בקורס מספר מ': "בטיסה הראשונה שלי על מסוק, הרגשתי משהו שלא הרגשתי בחיים שלי, אני זוכר את עצמי מחייך שעה וחצי בלי הפסקה".

על התקופה האחרונה לאור המלחמה, מספר מ': "המלחמה רק חיזקה כל סיבה שהייתי צריך להסביר לעצמי מה אני עושה ולמה, הבנתי שאני רוצה להיות זה שיצליח בקצה לעשות את המשימה, כשהזמן שלי יגיע".

מ' מסכם שלוש שנים בקורס טיס: "ה- 3 שנים הכי משמעותיות בחיים שלי, הקורס מאוד מבגר ונותן תחושת עצמאות, מגלים תחומי עניין חדשים, שוברים תקרות זכוכית ומרוויחים חברים לחיים".

קרדיט: דובר צה"ל

 

כתבות מעניינות נוספות
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
למה חיפוש עבודה בצפון נהיה יותר קשה — למרות שיש לא מעט משרות
הרבה אנשים בצפון מרגישים שחיפוש עבודה נהיה מורכב יותר מבעבר...
מפציצים תחת טילים: כשהמלחמה מגיעה גם לבתי המשפט
המלחמה שינתה כמעט כל היבט בחיים בישראל – מהשגרה המשפחתית...
פעולות לכיבוי האש שהתפרצה במסוף מכולות בחיפה לאחר נפילת הטילים אמש- עדיין נמשכות. הנזק מוערך במעל 6 מיליון שקלים
במטח הטילים לעבר חיפה אתמול, נפגע מסוף המכולות של חברת...
הבחירה המושלמת לאריזות מזון ומשקאות
קופסאות טייק אווי   הצורך בקופסאות טייק אווי איכותיות הולך וגובר ככל...
הישג יוצא דופן למרכז חינוך ליאו באק: שני זוכים בחידון התנ"ך הארצי לנוער ייצגו את ישראל בחידון העולמי
אתמול התקיים בהיכל התרבות בכפר סבא חידון התנ"ך הארצי לנוער....
בחדר הילדים ובחדר הטיפולים: עובדת סוציאלית במלחמה
בזמן שבעלה שירת במילואים כ־300 ימים, כרמית שמיר, עובדת סוציאלית...
יאיר מלכה מבעלי רשת ביגה, בכירי ועובדי הרשת מתגייסים למען צוותי בית חולים רמב"ם
על רקע ההסלמה הביטחונית והמתקפות על אזור חיפה והצפון מצד...
גיא מחייך מלמעלה: קבוצת המנהיגות "שגרירי החיוך של גיא " חילקה מאות משלוחי מנות לכבודו ולזכרו
גם השנה ממשיכים ביוזמה הנפלאה  והמרגשת של קבוצת המנהיגות "שגרירי...
דילוג לתוכן