מה קורה בנשר ? מדוע רועי לוי לא מזמן את מועצת העיר לישיבה מן המניין

מה קורה בנשר ? מדוע רועי לוי לא מזמן את מועצת העיר לישיבה מן המניין
ישיבת מועצת עיר 22-5-19
עיריית נשר לא מתכנסת לישיבת מועצת עיר כבר למעלה מחודש וגזבר העירייה לא מפרסם את הדוחות הכספיים של הרבעון הראשון לשנת 2019 בניגוד למועדים הקבועים בחוק 
עיריית נשר לא מתכנסת לישיבת מועצת עיר כבר למעלה מחודש
ישיבת מועצת עיר 22-5-19

מאז ישיבת מועצת העיר האחרונה שהתקיימה לפני חודש, מועצת העיר נשר אינה מתכנסת לישיבות. יו"ר סיעת הליכוד והאופוזיציה בנשר, שלומי זינו: "לוי ממשיך להתעלם מהוראות החוק המפורשות ולא מכנס את מועצת העיר, גם הגזבר לא מפרסם את הדו"חות הכספיים של הרבעון הראשון לשנת 2019."

בישיבת מועצת העיר האחרונה שהתקיימה לפני כחודש ונוהלה על ידי מ"מ וסגן ראש עיריית נשר, ישי איבגי הרוחות היו סוערות ואיבגי בחר לנעול את הישיבה במהירות מבלי לקיים דיון בכל הנושאים לאחר שמנע את זכות ההצבעה וזכות הדיבור מחלק מחברי מועצת העיר מהאופוזיציה.
חבר מועצת העיר מהליכוד ויו"ר האופוזיציה שלומי זינו, פנה מיד עם סיום הישיבה ליועמ"ש עיריית נשר, בבקשה לקבלת חוות דעת משפטית בעניין אי חוקיות ישיבת מועצת העיר לטענתו, בה נדונו בין היתר נושאים כספיים כמו העברת תמיכות עיריית נשר לעמותות בשנת 2019, משלא נענה – פנה לממונה על המחוז במשרד הפנים ולמנכ"ל משרד הפנים.
פקודת העיריות קובעת כי בכל חודש תתקיים ישיבת מועצת עיר מן המניין והמועד הקבוע בחוק, הוא יום הרביעי הראשון של כל חודש בשעה 18:00. עד כה, ראש עיריית נשר רועי לוי לא הזמין את חברי מועצת העיר לישיבה חרף הוראות החוק. זינו פנה גם בעניין זה לראש העירייה, יועמ"ש העירייה ומבקר העירייה, ומשלא נענה, פנה בעניין לממונה על מחוז במשרד הפנים ולמנכ"ל משרד הפנים.
בנוסף, פקודת העיריות קובעת כי על גזבר העירייה להגיש, בתוך 60 ימים לאחר תום כל רבעון, דין וחשבון כספי לגבי אותו רבעון, לראש העיריה, למועצת העיריה, לועדת הכספים ולועדת הביקורת של העיריה, למינהל לפיתוח ותקצוב במשרד הפנים, לממונה על ביקורת החשבונות במשרד הפנים ולממונה; בדין וחשבון אמור הגזבר להתייחס, בין השאר, לביצוע התקציב ביחס לאותו רבעון ולאמדן ביצוע התקציב ביחס לתקציב השנתי כולו.
עד כה גזבר העירייה לא פרסם את הדוח הכספי ומועצת העיר, זינו פנה היום במכתב לגזבר העירייה בדרישה לפרסם את הדוחות הכספיים באופן מידי וללא דיחוי, וזאת לאחר שגזבר העירייה היה אמור לפרסם את הדוחות הכספיים כבר ב-1 לחודש יוני.
 
שלומי זינו: " משהו רע קורה בנשר, ראש העירייה פועל בניגוד להוראות החוק, כך גם שומרי הסף שאינם ממלאים תפקידם. המחוקק קבע הוראות ברורות גם בעניין החובה לכנס את מועצת העיר לישיבה מן המניין, אך ראש העירייה שעסוק ביח"צנות ובהטלת גזירות על התושבים, חדשות לבקרים בוחר להמשיך לצפצף על החוק גם בעניין זה. יש נושאים רבים על סדר היום ואנו נפעל מול כל הגורמים הרלוונטיים כך שמועצת העיר תתכנס בדחיפות, כדי לדון בכל הנושאים, גם בדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2019, שמשום מה לא מוגש כבר למעלה מ-20 ימים מהיום בו היה אמור גזבר העירייה להגיש אותו למועצת העיר."
כתבות מעניינות נוספות
"שם פרטי" מגיעה לחיפה
הקומדיה הצרפתית השנונה בכיכובה של גלית גיאת, בן פרי, אמיר...
בזמן שאיראן מכשירה 240 אלף מהנדסים בשנה, פי 35 מישראל: התוכנית של "עתידים" והטכניון שמביאה את היתרון הטכנולוגי מהפריפריה
פער גלובלי מדאיג בהכשרת מהנדסים מציב אתגר דרמטי לתעשיית ההייטק...
שמים את הצפון במרכז – פסטיבל "הצפון בפריים" התקיים במכללת אורנים
פסטיבל "הצפון בפריים", המציב את אתגרי הצפון במרכז, התקיים בחמישי...
רשת הפרימיום מוזס שופ השלימה את הכשרת כלל סניפיה בישראל: סניף זכרון יעקב הפך השבוע לכשר ומסמן את השלמת המהלך שבמסגרתו כל 18 סניפי מוזס שופ פועלים כיום תחת כשרות
רשת MOSES SHOP  (מוזס שופ) מקבוצת BBB, הנחשבת לפרימיום בענף...
אטרקציה חינמית לחופש הגדול בעיר חיפה: מתחם יצירה אינטראקטיבי חדשני. הדמויות קמות לחיים: חוויית יצירה חדשנית המשלבת אמנות, טכנולוגיה ודמיון
במהלך חודש יולי יפתח בעופר גרנד קניון חיפה, מקבוצת קניוני...
חמש שנים מאז שקודמה, התוכנית להרחבת אזור האוויר הנקי במפרץ חיפה עדיין תקועה
על אף שזיהום האוויר מתחבורה עולה למשק 10.9 מיליארד שקל...
פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות הוענק לשני בוגרי מרכז חינוך ליאו באק
נעמה שחף ואורי שטינברכר זכו בציון לשבח על עבודותיהם. "זכייתם...
בזמן שאיראן מכשירה 240 אלף מהנדסים בשנה, פי 35 מישראל: התוכנית של "עתידים" והטכניון שמביאה את היתרון הטכנולוגי מהפריפריה
פער גלובלי מדאיג בהכשרת מהנדסים מציב אתגר דרמטי לתעשיית ההייטק...
מבקר המדינה מציין את עיריית חיפה לחיוב על פעילותה בתחום הסייבר וניהול מערכות מידע
בשעה שתקיפות הסייבר נגד הרשויות המקומיות זינקו ב־1,460% בתוך שנה,...
המרכז הרפואי פלימן זכה במלגת מחקר בסך 150 אלף שקלים
משרד הבריאות העניק את המלגה היוקרתית לפלימן לטובת מחקר מלווה...
דילוג לתוכן