לראשונה, ערב הוקרה לבוגרי מעברת "שער העלייה" יתקיים באודיטוריום חיפה

לראשונה, ערב הוקרה לבוגרי מעברת "שער העלייה" יתקיים באודיטוריום חיפה
צילום: זולטן קלוגר

את הערב, שיתקיים ביום שלישי, 14.5, יזמו במשותף עיריית חיפה ומרכז "חדרים" לתרבות וליצירה יהודית

ערב הוקרה לבוגרי מעברת "שער העלייה"
צילום: זולטן קלוגר

'שער העלייה' אינו רק שם של שכונה בפאתי הכניסה הדרומית לחיפה. בעבר היה 'שער העלייה' מחנה קליטה ומחנה מעבר מרכזי לעולים שהגיעו לנמל חיפה בעלייה הגדולה שהחלה עם קום מדינת ישראל.
עם העלייה הגדולה בשנות החמישים נוצרה מצוקת דיור במדינה הצעירה, וכדי לקלוט את המוני העולים הוקמו ברחבי הארץ 35 מחנות עולים. 'שער העלייה', ששמו הרשמי היה "בית עולים שער העלייה", היה הגדול מביניהם: במהלך כ–5 שנים עברו בו למעלה מ-200 אלף איש.

תנאי החיים במחנות העולים היו קשים מאוד: עשרות אנשים הצטופפו באולמות גדולים, ללא פרטיות ובתנאי תברואה ירודים. המחנה, ששימש בהמשך גם כמעברה, הוא הפרק הראשון בחייהם בארץ של רבים מאוד.

בערב ההוקרה, שיתקיים ביום שלישי, 14.5, באודיטוריום חיפה, יספרו לראשונה בוגרי המעברה את סיפורם – סיפור גבורתם על קשיי המעברה, המחלות, השפה ועל היציאה לתקומה והקמת מדינת ישראל.

את הערב יזמו מרכז 'חדרים' – בית לתרבות ויצירה יהודית ישראלית בחיפה ומחלקת התרבות של עיריית חיפה . 'חדרים', מיסודם של עמותת "היכל אליהו", "בית הספר הריאלי העברי בחיפה" ו"בית מורשה", מציע מגוון פעילויות תרבות ורוח לתושבי חיפה והצפון, במטרה לקדם חברה ה"מרגישה בבית" בתרבותה, מתוך פתיחות לגוונים הרבים בחברה הישראלית.

שי הרשקוביץ – מנכ"ל בית מורשה: "ערב ההוקרה המרגש יעניק במה לאחד מפרקי ההיסטוריה שטרם סופרו, על העלייה לארץ ישראל ועל הקמת המדינה. הסיפורים האלה מייצגים דור שלם, שקולו לא נשמע מספיק עד היום, ובערב הזה נכבד את סיפורו. זו גאווה גדולה עבורנו לתת במה לאותם סיפורים שטרם סופרו, ולהעלות על נס את תרומת של העולים למדינה".

כתבות מעניינות נוספות
הדו"ח השנתי של נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה: חיפה בין שלוש הערים עם מספר התלונות הגבוה ביותר לנפש
ירושלים, בני ברק וחיפה – העיריות שקיבלו את מספר התלונות...
סיום מתוק: טקס סיום לתלמידי ותלמידות כיתות ו' התקיים במרכז חינוך ליאו באק שבוע לאחר הפסקת האש
תלמידי ותלמידות כיתות ו' ציינו בטקס חגיגי ומרגש סיום מסע...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון בכנס "תוכניות העתיד של חיפה והצפון"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון בכנס "תוכניות העתיד של חיפה והצפון": "משימת השיקום - לאומית. אנחנו יודעים איך לבנות מחדש, ואנחנו כבר עושים את זה"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, השתתף אתמול (שלישי) בכנס...
באיזה שלב מומלץ לפנות לעורך דין פלילי?
הפניה לעורך דין פלילי צריכה להיות בשלב מוקדם ככל האפשר,...
תהליך הפקת האירועים- המדריך המלא
ישנם מרכיבים רבים שתורמים להפקת אירוע. זיהוי והבנה של המשימות...
עבודה מועדפת בחקלאות לחיילים משוחררים
לחקלאות תפקיד חיוני בכלכלה ובתרבות הישראלית. עבור חיילים משוחררים, עבודה...
סיכום פעילות תאגיד מי כרמל בחיפה בזמן המלחמה למען התושבים
תאגיד מי כרמל מסכם את פעילותו במבצע "עם כלביא": היערכות...
מינוי חדש בכללית
חן פורקש קמה מונתה למנהלת האדמיניסטרטיבית של מינהלת כרמים בכללית...
מבלים בחינם בשבתות בצפון הארץ: מתחם חוצות המפרץ מציע הצגות, מופעים, כוכבי ילדים ועוד - פתוח לקהל הרחב
קיץ חם בחוצות המפרץ במהלך חודש יולי התקיימו הצגות מרתקות,...
ברוקלין פינת מוריה
ברוקלין 17, פיצה בר, נפתח לאחרונה בשד' מוריה, והוא מביא...
דילוג לתוכן