כפר הנוער נווה עמיאל לנוער נושר – לא נותנים להם ליפול!

כפר הנוער נווה עמיאל לנוער נושר – לא נותנים להם ליפול!
צילום: נוה עמיאל
צילום: נוה עמיאל

על אף המאמצים הרבים, כפר הנוער נווה עמיאל יוצא לקמפיין מימון המונים לאחר שנקלע למצוקה תקציבית המקשה מאד על הפעלת תכניות שיקום והעצמה, עד כדי סכנת סגירה של חלק מהן.

כולנו חווים את התקופה הקשה הזו, אך לחלק מבני הנוער היא קשה ומאתגרת אף יותר. 

יותר בני נוער מכל רחבי הארץ, מוצאים את עצמם מסתובבים ברחובות חסרי מעש, באין מסגרות חינוך פורמליות ולא פורמליות ומפאת קושי וחוסר בתמיכה משפחתית. בני הנוער הללו מגיעים למצבי קצה, שימוש בסמים או אלכוהול, אלימות מתגברת, מעבר בין מעצר למעצר ואפילו חיים ברחוב.

צילום: נוה עמיאל


"באתי לפה עם הרבה חששות, אחרי שהייתי ברחוב ואחרי שנפתח לי גם תיק. לא סמכתי על אף אחד". מספר בוגר הכפר יעקב משעני ומוסיף, "הייתי עם כובע על הראש כל היום, לא מדבר עם אף אחד. המפגש עם הסוסים היה המקום שממנו בעצם התחלתי לפרוח. דרך העבודה עם הסוסים באורווה למדתי איך להתקדם ולהצליח גם בדברים אחרים".

צילום: נוה עמיאל


ינון אטיאס, גם הוא בוגר של הכפר, אומר "הגעתי לפה ילד מעשן, ילד שעושה שטויות, לא רוצה ללמוד, לא רוצה כלום. בכפר עשיתי שינוי, הפסקתי לעשן, למדתי טוב ועשיתי ספורט. התמקצעתי ברכיבה על אופניים והגעתי להישגים. הכל בזכות הצוות והתכניות של הכפר".


בימים אלו יוצא כפר הנוער לקמפיין מימון המונים כדי למנוע את סגירת תכניות השיקום וההעצמה הייחודיות שלו, ביניהן רכיבה מקצועית על סוסים, השתתפות בנבחרת רכיבת אופניים, פוצ'יוולי, מוזיקה, מיומנויות שטח, תכנית מנהיגות ועוד.

צילום: נוה עמיאל


"כפר הנוער נווה עמיאל זה כפר נוער חינוכי טיפולי שתפקידו בעולם לתת מענה. מכל הלב". אומר עדיאל בר שלום מנהל הכפר, ומוסיף, "לכל נער שמגיע לכאן, יש את הכישורים, החוזקות, העוצמות והצרכים שלו. ואנחנו רוצים לתת מענה לכל נער, בדיוק לפי מה שמתאים לו, נכון לו ומדויק לו".  


"גם בנו הקורונה פגעה מבחינה כלכלית ואנחנו זקוקים לסיוע. בשביל להצליח לתת לנערים את המענה המיטבי ולתת להם את כל מה שהם צריכים כדי לעוף רחוק, לפרוש כנפיים ולהצליח, אנחנו צריכים את העזרה של הציבור. אנו מזמינים את הציבור להצטרף למשפחת נוה עמיאל, לתרום כל אחד כפי יכולתו ולעזור לנו לבנות עתיד מהלב".


לתרומה דרך JGive >>

https://bit.ly/3nKOzLV

צילום: נוה עמיאל
כתבות מעניינות נוספות
בלי הצפה, עם ודאות תכנונית וקצב עליות מהבולטים בצפון: למה טירת כרמל מסומנת כיעד הבא של משקיעים
במבט על שוק הנדל״ן במטרופולין חיפה והקריות, טירת כרמל בולטת...
איך בעזרת עורך דין נפגעי עבירה ממצים את הזכויות שלהם?
במשפט פלילי, המדינה היא זו שתובעת את העבריין. על-מנת שגם...
החוויה הייחודית של טיסה פרטית
היום יותר מתמיד, טיסה פרטית הפכה לאחת מהדרכים האקסקלוסיביות ביותר...
הסופר עמנואל בן סבו אורח " יד עזר לחבר" לרגל יום הקדיש הכללי
האנטישמיות בעולם מרימה ראש וחובתנו להזכיר לעולם, ' לעולם לא...
"ספינת הדגל לשימור המורשת הייקית": מוזיאון הייקים נחנך ונפתח לקהל הרחב
אנשי תרבות, עסקים, אקדמיה, נציגי שגרירויות ומאות חברי קהילת הייקים...
אוצרות הייקים נחשפים מחדש: החל מה-23/12 מוזיאון הייקים ייפתח לקהל הרחב
אוניברסיטת חיפה וארגון יוצאי מרכז אירופה גאים להכריז כי מוזיאון...
זוכת פרס החינוך המחוזי תשפ"ו: אולפנת אמית חיפה
אולפנת אמית חיפה, היא הזוכה בפרס החינוך המחוזי של מחוז...
לאוס מדיה, חברת הפרסום והשיווק הממוקמת בחיפה, קטפה את הפרס הראשון בתחרות בילאומית TechBehemoths 2025
החותמת הבינלאומית: כך עקפה לאוס מדיה, סוכנות הדיגיטל מחיפה, את...
חוגגים חנוכה בנמל קיסריה
נמל קיסריה לובש חג ומזמין את הקהל הרחב לחוויה חורפית...
אטרקציות חינמיות לחופשת חנוכה ברחבי הארץ מצפון לדרום
לאורך חופשת החנוכה יערכו ב – 18 קניוני  עופר ברחבי...
דילוג לתוכן