כיצד להתנהל נכון מול הרשויות לגבי רילוקיישן?

כיצד להתנהל נכון מול הרשויות לגבי רילוקיישן?
Credit Canva.com

כל מעבר דורש התארגנות נכונה, חשיבה על הפרטים הקטנים והתעסקות עם בירוקרטיה. על אחת כמה וכמה כשזהו רילוקיישן, מעבר שהוא גם למדינה אחרת וגם לתקופה ממושכת. הן המעבר והן החזרה לארץ לאחר מכן דורשים התארגנות והתעסקות מול רשויות המדינה השונות כמו ביטוח לאומי, רשות המיסים ומשרד הקליטה. לפני המעבר חשוב לבצע ניתוק תושבות אשר ימנע תשלום מס כפול למדינה בה אתם מתגוררים בתקופת הרילוקיישן וגם למדינת ישראל. מדינות רבות גובות היום לפי השיטה הפרסונלית בה אדם משלם מס למדינה בה הוא תושב. לכן, תכנון מיסוי רילוקיישן כולל את ניתוק התושבות מהמדינה. עם החזרה יש לדאוג לכך שתקבלו תנאי תושב חוזר הכוללים הבין היתר הטבות מס.

לתכנן את עתידכם ולשלוט בו כבר מעכשיו: זה אפשרי

תוחלת החיים היום היא ארוכה הודות לרפואה המתקדמת, אך לצד זאת יכולים להיות מצבים בהם אדם אמנם יחיה ומצבו הפיזי יכול להיות טוב יחסית אך עם זאת לא יוכל לחיות באופן עצמאי ולנהל את חייו. כך למשל  קורה כאשר אדם חולה באלצהיימר או דמנציה. במשך שנים הפתרון למצב זה היה מינוי אפוטרופוס, מה שהופך את אותו אדם לחוסה וחסר כל שליטה על חייו. היום ניתן למנוע מצב זה עם התארגנות מראש, וזאת ע"י עריכת מסמך ייפוי כוח מתמשך אצל עורך דין ייפוי כוח מתמשך שהוסמך לכך ע"י האפוטרופוס הכללי. במסמך זה עורך המסמך ממנה את מיופי הכוח העתידיים שינהלו את ענייניו אם לא יוכל לעשות זאת בעצמו, כאשר ניתן לחלק את תחומי האחריות ביניהם: התחום הפיננסי, התחום הרפואי והתחום האישי. מעבר לכך יכול הממנה לצרף הוראות כיצד ירצה שהדברים יתנהלו, למשל לגבי מגורים, טיפול בחסכונות ועוד.

האם ייפוי כוח מתמשך יכול להוות תחליף לצוואה?

פעמים רבות עורך דין ייפוי כוח מתמשך מתמחה בנושאים משיקים כמו צוואות וירושות. חשוב לציין שייפוי כוח מתמשך אינו מהווה תחליף לצוואה שכן הוא יכול להיות מיושם רק כאשר הממנה נמצא בחיים. כל הנוגע לחלוקת העיזבון לאחר הפטירה צריך להיות מסוכם בצוואה. לא כדאי לוותר על עריכת צוואה. אמנם ללא צוואה העיזבון עדיין יחולק בהתאם לחוק הירושה אך הדבר מעורר בעיות רבות בשל החלוקה לפי דרגת קרבה משפחתית וגם בשל הצורך לאתר את כל נכסיו של המנוח. בצוואה תוכלו קודם כל להורות על חלוקת העיזבון באופן שתרצו, כולל ליורשים שאינם קרובי משפחה, ולפרט את כל הרכוש שישנו. הדבר יקל גם על היורשים אשר יקבלו הוראות ברורות כיצד לחלק את הירושה ביניהם.

עו"ד ורו"ח אבידור לפיד מתמחה במספר תחומים במשפט האזרחי- מסחרי כמו מיסוי, ניהול  הון משפחתי, צוואות וירושות, מקרקעין ועוד. הידע הנרחב והניסיון הן כעו"ד והן כרו"ח מאפשרים לו להתמודד גם עם מצבים מורכבים. מוזמנים ליצור קשר.

כתבות מעניינות נוספות
עבודה מועדפת בחקלאות לחיילים משוחררים
לחקלאות תפקיד חיוני בכלכלה ובתרבות הישראלית. עבור חיילים משוחררים, עבודה...
היתרונות של דלתות כניסה חשמליות
כאשר אנו מדברים על דלת כניסה חשמלית, אנו מדברים על...
משחקי קופסא מומלצים למשפחה: חוויה מחברת ומרגשת לכל גיל
משחקי קופסא הם הרבה יותר מסתם משחק – הם פותחים...
פעילות ענפה בלשכת המסחר חיפה: מהלכים דיפלומטיים לחיזוק הכלכלה האזורית
לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון מגבירה את מאמציה הבינלאומיים, כחלק...
כל הסיבות לבחור במצלמה תרמית לאיתור נזילות
אם אתם חושדים שיש אצלכם נזילה בקיר וממש עכשיו השלמתם...
כל מה שחשוב שתדעו על אישורי הגעה לאירועים
מספר האורחים באירוע משפיע באופן ישיר על העלויות כך שחשוב...
חדשנות ופתרונות מתקדמים
הדמיית שיער מהווה פריצת דרך משמעותית בעולם האסתטיקה המודרני. באמצעות...
הדרך להוצאה לאור מוצלחת
הוצאה לאור: תחילת המסע שלך העולם של הוצאה לאור הוא אחד...
המרחב המתהווה: אדריכלות דינמית בעידן הדיגיטלי
בשנים האחרונות, עיצוב הפנים עובר שינויים משמעותיים, עם דגש על...
מדוע חשוב לא לוותר על עריכת צוואה?
כאשר אדם נפטר ומותיר עיזבון, הוא יחולק לפי צוואה או...
דילוג לתוכן