טקס יום השואה בבית נגלר 2019

טקס יום השואה בבית נגלר 2019
קרדיט צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה

ראש עיריית חיפה, עינת קליש רותם: "יום השואה הוא היום, בו אנו זוכרים את כוחו של הרוע שהופנה נגדנו, את היעדר החמלה האנושית ואת מעמקי המצולות, אליהם יכולים להוביל השילוב הבלתי נתפש של אכזריות ואדישות"

טקס יום השואה בבית נגלר 2019
קרדיט צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה

"יום השואה הוא יום, בו אנו זוכרים ומתייחדים עם זכר שישה מיליון יהודים, שנטבחו במחנות ההשמדה, שנרצחו עקב גזענות ושנאת אדם, אשר חברו יחד והפכו למדיניות סדורה ושיטתית שמטרתה אחת ויחידה – להשמיד את העם היהודי". כך אמרה אתמול (ד', 1.5) ראש עיריית חיפה, ד"ר עינת קליש רותם, בטקס המרכזי לציון יום השואה שנערך ב"בית נגלר" שבקריית-חיים.

קליש רותם:" כיום עדיין חיים בקרבנו עשרות אלפי ניצולי שואה שבשארית כוחם נלחמו למען המשך קיומנו וסייעו בהגשמת החלום הציוני. אנו חבים להם חובה גדולה על תרומתם לבנייתה של מדינת ישראל. אותם ניצולי שואה, ששרדו את המחנות, הגטאות והיערות, שעלו ארצה והיו שותפים למהלך הדרמטי והמשמעותי ביותר בתולדות העם היהודי לדורותיו – הקמת מדינת ישראל. עלינו לדאוג יותר טוב לשלומם. לצערנו, אנחנו לא עושים מספיק."

טקס יום השואה בבית נגלר 2019
קרדיט צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה

עוד נשאו דברים בטקס יו"ר ועד השכונה, שלמה אוחיון. החזן אברהם חסקלסון קרא תפילת "קדיש" ותפילת "אל מלא רחמים". להקת תיכון קריית-חיים הציגה בטקס את המחזה המוסיקלי, "הכיתה שלי", אותו עיבד וביים אריאל קוזלובסקי.

מוקדם יותר, הוזמן הציבור לבקר בתערוכה "האדמה מדברת- זוכרים את החיים" – תערוכה אינטראקטיבית המשתפת את הקהל ומספרת את סיפור השואה מעולם התרבות והאומנות. תרבות ואומנות המשיכה להתקיים גם בתקופת השואה – חלקה בהיחבא וחלקה על פי דרישת הנאצים במחנות ההשמדה.

הבוקר (ה'), יום הזיכרון לשואה ולגבורה, מתקיים בהיכל עיריית חיפה טקס זיכרון – "לכל איש יש שם". בטקס, בו הושמעה תפילת "אל מלא רחמים" וקריאת "קדיש" על-ידי החזן, ישראל ארזון, מקיימת ראש עיריית חיפה, ד"ר עינת קליש רותם, שיחה אישית עם ניצולת השואה, אווה בראון ברקוביץ', בה היא מספרת את סיפור חייה ואת קורותיה בזמן השואה. בהמשך הטקס יוקראו שמות נספים על-ידי יקיריהם ובני משפחותיהם.

כתבות מעניינות נוספות
זכותכם להיות בטוחים בזוגיות שלכם- מזהים בגידה בזמן
למה אנשים מחפשים חוקר פרטי במרכז? אחת הסיבות הנדושות והמוכרות...
מה זה ARFID?
הפרעת אכילה בררנית, או בשמה השני, ARFID, זו הפרעת אכילה...
מרכז מעשה ציין 20 שנות עשייה למען צעירים וצעירות מהפריפריה
 32% מבוגרי התכניות המשיכו למסלולי פיקוד וקצונה, 58% סיימו תואר...
הגנטיקה האונקולוגית: כלים מתקדמים לבריאות מותאמת אישית
ייעוץ אונקוגנטי הוא תהליך קריטי לאנשים עם היסטוריה משפחתית של...
עיסוי מקצועי בבאר שבע– שחרור מתחים והקלה על כאבים
אם אתם סובלים מכאבים גופניים שונים כגון: כאבים בראש או...
כל מה שחשוב לדעת על בחירת גביע לקידוש בשבת
כל יהודי יודע שאחד הטקסים החשובים ביותר בשבתות וחגים הוא...
פתרונות משפטיים מתקדמים לסכסוכי שכנים וליקויי בנייה
סכסוכי שכנים יכולים להיות מורכבים ומאתגרים, מה שמוביל לעיתים קרובות...
תביעות בשל רשלנות רפואית: ממה מתחילים?
נזקים הנגרמים בעקבות טיפול רפואי כושל יכולים להיות משמעותיים ולהשפיע...
שבועות בכל השנה
מאת: תהל וישניה דיאטנית קלינית ומנחת סדנאות כללית באלנאס, מחוז...
שוברים שגרה וחוזרים למקורות: תלמידי/ות כיתות י' בליאו באק יצאו לסמינר מסייר ולומד באתרי מורשת
סמינר "נתיב הרוח", יוזמת צוות מורות ומורי מדעי הרוח בתיכון...
דילוג לתוכן