מועצת קרית טבעון בשיתוף עמותת "צו מניעה" פועלות יחד להגברת המודעות למניעת סרטן המעי הגס ומקיימות פעילות הסברתית בנושא

מועצה קרית טבעון ועמותת "צו מניעה" בקמפיין משותף להגברת המודעות למניעת סרטן המעי הגס ולהצלת חיים באמצעות בדיקה פשוטה. בהתאם לכך, ראש מועצת קרית טבעון עידו גרינבלום לקח חלק בסרטון הקורא לתושבי היישוב ללכת להיבדק.
סרטן המעי הגס הוא השלישי בשכיחותו בקרב מקרי המוות מסרטן בישראל. זהו סוג הסרטן היחיד שניתן למניעה כמעט באופן מלא, אם מבצעים בדיקת פשוטה בזמן – בדיקת קולונוסקופיה.
בישראל, מדי חודש חולים במחלה כ- 300 חולים חדשים. מחקרים מוכיחים כי גם בני 40 ומטה סובלים מהמחלה. למרות זאת אין כיום הוראה ברורה מצד משרד הבריאות, גם לבני 50 ומעלה, ללכת להיבדק וזאת בניגוד להנחיות של איגוד רופאי הגסטרו.
הבדיקות נעשות על חשבון קופות החולים עליכם רק לבקש מרופא/ה המשפחה הפניה לבדיקת קולונוסקופיה (חשוב לבצע אחת ל5 עד 10 שנים) לידיעתכם, בסביבת קרית טבעון יש מכוני גסטרו רבים: בעפולה, בנצרת, בלב המפרץ (אסותא), בחיפה ובקיריון.
ד"ר שלמה לבקוביץ יו"ר עמותת צו מניעה: "אני קורא לתושבי קרית טבעון לוותר על הבושה, לקחת אחריות על הבריאות וללכת להיבדק. סרטן המעי הגס לא מבחין בין נשים וגברים, צעירים או זקנים – כל מי שיש לו מעי יכול לחלות במחלה ועלינו לפעול למניעתה.
לפרטים נוספים היכנסו לאתר של עמותת 'צו מניעה' או בדף הפייסבוק.