זכויות העובדים שנצטוו להמשיך בעבודתם ושכרם של עובדים ששהו בבידוד

זכויות העובדים שנצטוו להמשיך בעבודתם ושכרם של עובדים ששהו בבידוד
עו"ד סאמי אבו ורדה

בצד הוראות הממשלה על סגירת מתחמי קניונים, בילוי ופנאי, צמצום העבודה במשק, הקריאה לעבודה מרחוק, הורתה ממשלה בצווי חירום על המשך העבודה בשירותים חיוניים כמו  שירותי הרפואה, ששרשרת אספקת המזון והתרופות ועוד.

מה דינם של עובדים אלו שממשיכים להעניק שירות הכולל מגע עם קהל רב, ואשר למרות אמצעי המיגון , יתכן וידבקו בנגיף כפי שכבר קרה במדינות רבות.

מי  יכסה את הנזקים האישיים שלהם? כמה יקבל עובד ששהה בבידוד?  עו"ד  סאמי אבו ורדה, מומחה לתביעות נזקין, ביטוח לאומי ורשלנות רפואית מציג את הפתרונות.

פיצויים לעובד שחלה בקורונה :

עובד אשר נאלץ להמשיך ולעבוד למרות המצב ועקב כך חלה בקורונה, זכאי לקבל פיצוי מהביטוח הלאומי כמו כל נפגע בעבודה . פגיעת קורונה כפגיעה בעבודה יכולה להתרחש בהרבה מאוד מצבים בהם העובד נדבק במהלך עבודתו. לכן,יש לבחון כל מצב לגופו.

לגבי תביעת נזיקין, העובד יכול לתבוע את מעבידו במידה וזה למשל לא סיפק לו אמצעי מיגון מתאימים או גם את מדינת ישראל, אשר אילצה אותו לעבוד בעבודה אותה סיווגה כעבודה חיונית בשעת חירום. נושא זה מורכב וככל הנראה יתברר בהמשך.

בכל מקרה, ממליץ עו"ד סאמי אבו ורדה לעובדים במשק בתקופה זו, לנקוט באמצעי זהירות מקסימאליים בהתאם לתנאי עבודתם ואם , חס ושלום, יחלו בקורונה, לשמור את כל התיעוד הרפואי על מנת לממש את זכויותיהם.

מה יהיה שכרו של עובד שהיה בבידוד?

משרד הבריאות קבע ש-14 ימי הבידוד הראשונים יחשבו כימי מחלה ללא צורך בהצגת תעודת מחלה. חוק דמי מחלה קובע עבור היום הראשון אין העובד זכאי לתשלום. עבור היום השני והשלישי יקבל 50% משכרו ומהיום הרביעי הוא יקבל שכר מלא. בהמשך יתברר האם ימי המחלה יהיו על חשבון המעביד או ניצול ימי חופשה של העובד או חל"ת( חופשה ללא תשלום) על חשבון ביטח לאומי או פיצוי אחר מהמדינה. כל זה יתברר בהמשך.

האם ניתן לפטר עובד שהיה בבידוד?

חוק דמי מחלה קובע שמעסיק לא רשאי לפטר עובד  שנעדר עקב מחלה. ההוראות שניתנו עכשיו גם קובעות שהמעביד אינו יכול לדרוש מעובד שנמצא בבידוד להגיע לעבודה. אסור לאפשר לעובד להיכנס למקום העבודה גם אם הוא רוצה ואסור לפטר אותו.

עו"ד סאמי אבו ורדה
עו"ד סאמי אבו ורדה
כתבות מעניינות נוספות
פעילויות לילדים בחול המועד סוכות בחוצות המפרץ: מתחם של סדנאות יצירה, מתנפחים, משחקים ופעילויות חווייתיות לכל המשפחה - כניסה חופשית
במהלך חול המועד סוכות יפתח  חוצות המפרץ  OUTLET מתחם חוויתי...
קבוצת פרידנזון הטמיעה את פתרונות אבטחת המידע והתקשורת של פורטינט במרלו"ג החדש בחיפה
הפתרונות של פורטינט יגנו על התשתיות הלוגיסטיות הקריטיות ויאפשרו פעילות...
"השקעה במדריכי הפנימיות היא השקעה בעתיד מדינת ישראל" – בוועידת אורנים לחינוך שמו זרקור על חיזוק מעמד המדריכים בפנימיות הרווחה
במסגרת ועידת אורנים לחינוך, התקיים מושב מיוחד שעסק בחיזוק מעמד...
"החינוך הוא התשתית הלאומית, החברתית והכלכלית" – ועידת אורנים לחינוך 2035 התקיימה בחיפה, בהשתתפות חוקרים, בכירים בעולם האקדמיה, מומחי חינוך ובכירים במגזר הציבורי
ועידת החינוך של מכללת אורנים, ששמה זרקור על האתגרים הטכנולוגיים...
אמני זכרון יעקב מארחים: חגיגית "יוצרים אמנות - בתים פתוחים" חוזרת גם השנה
למעלה מ-30 בתים, גלריות, חללי סטודיו ונקודות עניין ברחבי המושבה...
מלונות דן מעניקה חסות לפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה ומציעה חבילות מיוחדות לפסטיבל במלונות הרשת בעיר
במסגרת המהלך, מלונות דן כרמל ודן פנורמה בחיפה יציעו חבילה...
חוגגים סוכות בחיפה: יריד משחקים עם מגוון רחב של עמדות חווייתיות, משחקים מאתגרים ומשעשעים המשלבים סדנאות יצירה ופעילויות באווירת החג
 היריד יפתח בחול המועד סוכות יפתח בעופר גרנד קניון חיפה...
רגע לפני פתיחת שנת הלימודים: תלמידי י"ב ויתרו על ימי חופשה והפיקו סמינר לתלמידי י'
תלמידי ותלמידות כיתות י"ב המרכז חינוך ליאו באק תכננו והפיקו...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
לראות כוכבים בלייב ובאור יום. חגים סביב הכוכבים במדעטק חיפה
טלסקופ רובוטי חדש שממוקם בקליפורניה ומאפשר לצפות בזמן אמת בשמי...
דילוג לתוכן