זכויות העובדים שנצטוו להמשיך בעבודתם ושכרם של עובדים ששהו בבידוד

זכויות העובדים שנצטוו להמשיך בעבודתם ושכרם של עובדים ששהו בבידוד
עו"ד סאמי אבו ורדה

בצד הוראות הממשלה על סגירת מתחמי קניונים, בילוי ופנאי, צמצום העבודה במשק, הקריאה לעבודה מרחוק, הורתה ממשלה בצווי חירום על המשך העבודה בשירותים חיוניים כמו  שירותי הרפואה, ששרשרת אספקת המזון והתרופות ועוד.

מה דינם של עובדים אלו שממשיכים להעניק שירות הכולל מגע עם קהל רב, ואשר למרות אמצעי המיגון , יתכן וידבקו בנגיף כפי שכבר קרה במדינות רבות.

מי  יכסה את הנזקים האישיים שלהם? כמה יקבל עובד ששהה בבידוד?  עו"ד  סאמי אבו ורדה, מומחה לתביעות נזקין, ביטוח לאומי ורשלנות רפואית מציג את הפתרונות.

פיצויים לעובד שחלה בקורונה :

עובד אשר נאלץ להמשיך ולעבוד למרות המצב ועקב כך חלה בקורונה, זכאי לקבל פיצוי מהביטוח הלאומי כמו כל נפגע בעבודה . פגיעת קורונה כפגיעה בעבודה יכולה להתרחש בהרבה מאוד מצבים בהם העובד נדבק במהלך עבודתו. לכן,יש לבחון כל מצב לגופו.

לגבי תביעת נזיקין, העובד יכול לתבוע את מעבידו במידה וזה למשל לא סיפק לו אמצעי מיגון מתאימים או גם את מדינת ישראל, אשר אילצה אותו לעבוד בעבודה אותה סיווגה כעבודה חיונית בשעת חירום. נושא זה מורכב וככל הנראה יתברר בהמשך.

בכל מקרה, ממליץ עו"ד סאמי אבו ורדה לעובדים במשק בתקופה זו, לנקוט באמצעי זהירות מקסימאליים בהתאם לתנאי עבודתם ואם , חס ושלום, יחלו בקורונה, לשמור את כל התיעוד הרפואי על מנת לממש את זכויותיהם.

מה יהיה שכרו של עובד שהיה בבידוד?

משרד הבריאות קבע ש-14 ימי הבידוד הראשונים יחשבו כימי מחלה ללא צורך בהצגת תעודת מחלה. חוק דמי מחלה קובע עבור היום הראשון אין העובד זכאי לתשלום. עבור היום השני והשלישי יקבל 50% משכרו ומהיום הרביעי הוא יקבל שכר מלא. בהמשך יתברר האם ימי המחלה יהיו על חשבון המעביד או ניצול ימי חופשה של העובד או חל"ת( חופשה ללא תשלום) על חשבון ביטח לאומי או פיצוי אחר מהמדינה. כל זה יתברר בהמשך.

האם ניתן לפטר עובד שהיה בבידוד?

חוק דמי מחלה קובע שמעסיק לא רשאי לפטר עובד  שנעדר עקב מחלה. ההוראות שניתנו עכשיו גם קובעות שהמעביד אינו יכול לדרוש מעובד שנמצא בבידוד להגיע לעבודה. אסור לאפשר לעובד להיכנס למקום העבודה גם אם הוא רוצה ואסור לפטר אותו.

עו"ד סאמי אבו ורדה
עו"ד סאמי אבו ורדה
כתבות מעניינות נוספות
“היהלומים של גיא”: הספר שכתבו תלמידי החינוך המיוחד לזכר רס”ן גיא נזרי הי”ד
תלמידי “כיתת אלה” בבית הספר לחינוך מיוחד “אור הים -...
אייר חיפה תפעיל טיסות סדירות בקו נתב"ג-רמון
החברה מתכננת להפעיל החל מסוף אוקטובר עד 10 טיסות יומיות...
"שם פרטי" מגיעה לחיפה
הקומדיה הצרפתית השנונה בכיכובה של גלית גיאת, בן פרי, אמיר...
בזמן שאיראן מכשירה 240 אלף מהנדסים בשנה, פי 35 מישראל: התוכנית של "עתידים" והטכניון שמביאה את היתרון הטכנולוגי מהפריפריה
פער גלובלי מדאיג בהכשרת מהנדסים מציב אתגר דרמטי לתעשיית ההייטק...
שמים את הצפון במרכז – פסטיבל "הצפון בפריים" התקיים במכללת אורנים
פסטיבל "הצפון בפריים", המציב את אתגרי הצפון במרכז, התקיים בחמישי...
רשת הפרימיום מוזס שופ השלימה את הכשרת כלל סניפיה בישראל: סניף זכרון יעקב הפך השבוע לכשר ומסמן את השלמת המהלך שבמסגרתו כל 18 סניפי מוזס שופ פועלים כיום תחת כשרות
רשת MOSES SHOP  (מוזס שופ) מקבוצת BBB, הנחשבת לפרימיום בענף...
אטרקציה חינמית לחופש הגדול בעיר חיפה: מתחם יצירה אינטראקטיבי חדשני. הדמויות קמות לחיים: חוויית יצירה חדשנית המשלבת אמנות, טכנולוגיה ודמיון
במהלך חודש יולי יפתח בעופר גרנד קניון חיפה, מקבוצת קניוני...
חמש שנים מאז שקודמה, התוכנית להרחבת אזור האוויר הנקי במפרץ חיפה עדיין תקועה
על אף שזיהום האוויר מתחבורה עולה למשק 10.9 מיליארד שקל...
פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות הוענק לשני בוגרי מרכז חינוך ליאו באק
נעמה שחף ואורי שטינברכר זכו בציון לשבח על עבודותיהם. "זכייתם...
בזמן שאיראן מכשירה 240 אלף מהנדסים בשנה, פי 35 מישראל: התוכנית של "עתידים" והטכניון שמביאה את היתרון הטכנולוגי מהפריפריה
פער גלובלי מדאיג בהכשרת מהנדסים מציב אתגר דרמטי לתעשיית ההייטק...
דילוג לתוכן