הרב הראשי לישראל, הגאון הרב דוד לאו השתתף בערב פיוטים וסליחות בקרית טבעון

הרב הראשי לישראל, הגאון הרב דוד לאו השתתף  בערב פיוטים וסליחות בקרית טבעון
קרדיט צילום דוברות עיריית טבעון

האירוע המכובד והחגיגי התקיים במסגרת כנס גבאים שנערך ביישוב

לקראת ראש השנה והימים הנוראים, נערך השבוע בקרית טבעון, כנס גבאי בתי הכנסת וערב פיוטים וסליחות. האירוע המכובד נערך בהשתתפות הרב הראשי לישראל, הגאון הרב דוד לאו, רב היישוב עמרם בית אל, ראש המועצה עידו גרינבלום, חבר המועצה ויו"ר הסיעה הדתית ברשות, שחר אטיאס, גבאי בתי הכנסת ביישוב, אורחות ואורחים.
יו"ר הסיעה הדתית שחר אטיאס הוביל והנחה את הטקס, הרבנים נשאו דרשה לקראת הימים הנוראים וראש המועצה בירך את הנוכחים, בסיום חולקו סידורים מהודרים לכל הגבאים ביישוב.

ראש המועצה עידו גרינבלום: "חודש אלול – נקרא גם "חודש הרחמים והסליחות" והוא הכנה לקראת השנה החדשה הממשמשת ובאה. זהו חודש במהלכו עורכים "חשבון נפש" ומסכמים את אירועי השנה החולפת כדי להשתפר לקראת בוא הימים הנוראים. לכן, בימים אלו, כאשר מגפת הקורונה עדין כאן, חשוב לזכור שזו אחריות של כולנו, דתיים וחילונים, יהודים ולא יהודים, לשמור על ההוראות ועל הנחיות משרד הבריאות בהתמודדות עם הנגיף. האחריות של כולנו היא לשמור על אווירה של מתינות, נחת ושיתופי פעולה, לקראת הימים הנוראים ובמהלך השנה כולה.
בהזדמנות זאת, מבקש לאחל לכולם.ן שנה טובה ומבורכת, ורוצה להודות לחבר המועצה שחר אטיאס שהגה ויזם ודחף את האירוע החגיגי, תודה גם לרב עמרם מיכאל בית אל, למועצה הדתית, ולעובדות ועובדי המועצה המקומית, שעבדו קשה, עמלו ופעלו להצלחת הערב הזה".

הרב עמרם מיכאל בית-אל, הרב הראשי של קרית טבעון: "בחודש אלול נוהגים לומר "סליחות" ולשמוע קול שופר, כהכנה רוחנית לקראת השנה החדשה.

בימי אלול זוכים להיפתח  למעגלי אהבה, תשובה וחיים. בין אדם לבוראו, בין אדם לחברו, בין אדם לעצמו, לעמו, לארצו. יפה עשו המארגנים, לכנס יחדיו את הציבור הרחב וגבאי בתי הכנסת, לערב התעוררות באומר ובצליל, המבטא את הרוח המיוחדת והמאחדת, בקרית טבעון"

שחר אטיאס: "אני שמח שהצלחנו לקיים את הכנס החשוב הזה בנוכחות הרב הראשי לישראל, הכנס הזה מציין עבורי את הרצון להמשיך ולראות את הקהילה הדתית שלנו בקרית טבעון על כל גווניה פועלת לעשייה משותפת של חסד וצמיחה בשילוב כוחות של ראש המועצה, המועצה הדתית, ציבור מתפללי בתי הכנסת, בני הנוער, הציבור המסורתי (שב"ה מגיע בחגים) וכל מי שחיי המסורת היהודית כאן בטבעון חשובים לו.

כולי תקווה שמהקהילה הנפלאה שלנו בקרית טבעון תצא בשורה של אהבת אמת בין איש לרעהו ונוכל להוות דוגמא לכל היישובים בארץ כיצד יהודים מכל הזרמים חיים יחד מכבדים ועוזרים האחד לשני ולכלל היישוב המיוחד שלנו".

כתבות מעניינות נוספות
הלב הקולינרי של הצפון: הכירו את "מאכלי הבית" של קטי אלחי והשף אייל אלחי
משהו טוב קורה בשדרות ההסתדרות 251 בחיפה (מול מרכז ביג,...
אחיה קלנר ממרכז חינוך ליאו באק זכה במדליית ארד באולימפיאדת אסיה לפיזיקה
הישג בינלאומי לאחיה קלנר, תלמיד כיתה י"ב במרכז חינוך ליאו...
מעורר השראה: חתן פרס נובל פרופ' דן שכטמן נפגש עם תלמידי מרכז חינוך ליאו באק
פרופ' שכטמן הגיע למרכז חינוך ליאו באק, בו לומד נכדו...
חדש בכללית בחיפה, מדפסת תלת ממד במכון לריפוי בעיסוק תייצר אביזרי עזר מותאמים אישית למטופלים
הטכנולוגיה החדשה, שנכנסה למכון לריפוי בעיסוק בבית אמות בחיפה, מאפשרת...
למעלה מ-150 משתתפים במפגש בין-דתי במרכז חינוך ליאו באק בחיפה
לקראת עיד אל־אדחא, התכנסו אתמול במרכז חינוך ליאו באק בני...
אין, אין, אין חגיגה בלי, בלי, בלי... לידה
לזוג הצעיר חוה סופרפין מחדרה ועומרי ירון מתל אביב היו...
סערה סביב מינוי מנכ״לית המתנ״ס בטירת כרמל: איתי ברזאני, משנה לראש העיר: הליך המכרז לא תקין ומדובר במינוי קרובים
עיריית טירת כרמל פועלת לקידום מינוי לתפקיד מנכ”לית המתנ”ס העירוני...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל. 29 ביוני – 5 ביולי 2026 בחיפה, הרצליה וירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
שירות פורץ דרך לחולי פרקינסון בכללית
טיפול מתקדם בפרודואודופה ללא ניתוח וקרוב לבית המטופל. הטיפול כולל...
30 שנים ברציפות במושבה זיכרון יעקב: מסורת של תרומה ביום הזיכרון
גם השנה, בצל המחסור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים...
דילוג לתוכן