הצהרת תובע הוגשה כנגד המעורבים בפרשיית פרשיית "כדור שלג"

הצהרת תובע הוגשה כנגד המעורבים בפרשיית פרשיית "כדור שלג"
צילום דוברות המשטרה

היחידה המרכזית של מחוז חוף עצרה 14 תושבי ואדי ערה בחשד להחזקה, נשיאה, סחר באמצעי לחימה וירי בשטח בנוי. היום הוגשה הצהרת תובע כנגד החשודים בבית המשפט בחיפה

היחידה המרכזית (ימ"ר) מחוז חוף ניהלה בחודשים האחרונים פרשייה שכונתה בשם "כדור שלג" שעסקה בסחר בכלי נשק מסוגים שונים במסגרתה הועברו תמונות וסרטונים וכן תואמו עסקאות באמצעות טלפונים ניידים של חלק מהמעורבים, תושבי וואדי ערה.

במהלך החקירה הסמויה אספו החוקרים ראיות וחומרים ומיפו מספר רב של מעורבים החשודים בסחר, החזקה ונשיאת אמל"ח, ירי בשטח בנוי ועוד.

צילום דוברות המשטרה

עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, פעלו בלשי הימ"ר במספר שלבי מעצר כאשר בתאריך 10.2.22 נעצרו שני חשודים תושבי ערערה (27, 23) וברשותם אקדח, רובה M16, מחסניות ותחמושת. מספר ימים לאחר מכן נעצרו בשני שלבים 12 חשודים נוספים, תושבי וואדי ערה בגילאי ה 20 עד ה 40 ובתום חיפושים שנערכו בבתיהם נתפסו חלקי נשק רבים, מכלולים, מחסניות ועוד. כלי הנשק, חלקי נשק ותחמושת מסוגים שונים וכלי הנשק הועברו למעבדות הזיהוי הפלילי של משטרת ישראל.

במהלך החקירה נתפסו הטלפונים הניידים של חלק מהמעורבים מהם עלה כי תואמו עסקאות אמל"ח וכן צורפו תמונות וסרטונים של האמל"ח (אקדחים, רובים, חלקי נשק ועוד) והשימוש בו לרבות ירי בשטח בנוי.

לבקשת המשטרה, מעצרם של החשודים הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בחיפה והבוקר כאמור, הגישה פרקליטות מחוז חיפה לבית משפט השלום בעיר הצהרת תובע נגד 14 החשודים לצורך הארכת מעצרם טרם הגשת כתב אישום בעבירות המיוחסות להם וכן בקשה למעצרם עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

ר' צוות החקירה בימ"ר חוף, רפ"ק ליאור הררי: "המאבק בעבירות האמל"ח בתחומי מחוז חוף נמשך כל העת. מעצר מספר רב של חשודים במסגרת פרשייה זו היא דוגמה לחתירה למגע במטרה להביא לדין את עוברי החוק אשר מחזיקים, משתמשים וסוחרים בכלי נשק ובכך מסכנים חיי אדם. נמשיך לפעול באופן נחוש, מקצועי ונחרץ כנגד העבריינים ולמען ביטחונו של הציבור"

כתבות מעניינות נוספות
30 שנים ברציפות במושבה זיכרון יעקב: מסורת של תרומה ביום הזיכרון
גם השנה, בצל המחסור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים...
בין שגרה לחירום: עלי אסמאעיל נכנס לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר עם פרוץ המלחמה
לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר בכללית נכנס עלי אסמאעיל...
דור ששרד ושוב מחפש מחסה כשהאזעקות דוממות, הזיכרונות עדיין מהדהדים. כך נראית שגרה של מי שכבר שרד מלחמה אחת יותר מדי
"יש רגעים שבהם העבר וההווה נפגשים. לא דרך מילים גדולות...
אב-גד זכתה בפרויקט ראשון של התחדשות עירונית בשכונת נווה שאנן בחיפה
החברה מתכננת הקמת פרויקט מגורים חדש בהיקף של כ-200 יחידות...
השלכותיו של כשל בתהליך האבחנתי
אחריותו של מוסד רפואי כלפי מטופליו אינה מוגבלת לאיכות הטיפול...
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
למה חיפוש עבודה בצפון נהיה יותר קשה — למרות שיש לא מעט משרות
הרבה אנשים בצפון מרגישים שחיפוש עבודה נהיה מורכב יותר מבעבר...
מפציצים תחת טילים: כשהמלחמה מגיעה גם לבתי המשפט
המלחמה שינתה כמעט כל היבט בחיים בישראל – מהשגרה המשפחתית...
פעולות לכיבוי האש שהתפרצה במסוף מכולות בחיפה לאחר נפילת הטילים אמש- עדיין נמשכות. הנזק מוערך במעל 6 מיליון שקלים
במטח הטילים לעבר חיפה אתמול, נפגע מסוף המכולות של חברת...
דילוג לתוכן