הסתיים בהצלחה קורס ראשון לתיעוד סיפורי חיים של אזרחים ותיקים בקרית טבעון

הסתיים בהצלחה קורס ראשון לתיעוד סיפורי חיים של אזרחים ותיקים בקרית טבעון
דוברות מועצה מקומית קריית טבעון

הפרויקט הוא ביוזמת המועצה המקומית, חברותא- יוצרים קהילה ועמותת שלהב"ת ומטרתו לשמר סיפורי חיים של ותיקי היישוב  והעצמתם

תיעוד סיפורי חיים של אזרחים ותיקים בקרית טבעון
דוברות מועצה מקומית קריית טבעון

הסתיים בהצלחה בשבוע שעבר קורס ראשון להכשרת מתנדבים בנושא תיעוד סיפורי חיים של ותיקי קרית טבעון.

הקורס נועד להקנות למשתתפים כלים וידע בכתיבת ספר ביוגרפי.  בקורס לקחו חלק תושבים אשר הביעו נכונות לתרום מזמנם לטובת כתיבת סיפורם האישי של  האזרחים הוותיקים ביישוב. במסגרת הקורס רכשו המתנדבים מיומנויות של הקשבה, אמפטיה, כתיבה  בסדר ורצף ביוגרפיים, כמו גם העמקה ולימוד המידע משיחה פרונטלית.

כתיבה ותיעוד הסיפורים על ידי משתתפי הקורס ישמרו את הזיכרונות,  יתנו לוותיקי היישוב מקום של כבוד, משמעות בקהילה ויעצימו את האוכלוסייה הוותיקה  בקרית טבעון.

בקורס הראשון השתתפו 22 משתתפים מהם 6 סטודנטים לעבודה סוציאלית ועוד אחרים מקשת רחבה של עיסוקים כמו: אחיות, אנשי תאטרון ועוד.

עם סיום ההכשרה המתנדבים יחלו במפגשים אישיים עם התושב, אשר את סיפורו יתעדו ב-12 מפגשים.  יהיה זה מסע משותף, מרתק, מרגש והיסטורי אל חוויותיו של כל אחד ואחת מהמתועדים, כולל תמונות ומסמכים. החומרים יעברו עיבוד במהלך כתשעה חודשים ובלווי מקצועי של מנחת הקורס. בסיום התהליך יצא הסיפור בספר אישי אותו יקבלו האזרח הוותיק והמתנדב.

הפרויקט הינו שיתוף פעולה בין המועצה המקומית, חברותא- יוצרים קהילה ועמותת שלהב"ת ובמטרה להגביר את  העזרה והערבות ההדדית בקהילה.

ראש המועצה עידו גרינבלום: "ציבור הוותיקים בקרית טבעון יקר לליבנו ולרבים מהם סיפור חיים מרתק. ראוי וחשוב לתעד את הזיכרונות הללו של האנשים שבנו את הארץ ולהם תרומה חשובה ומשמעותית להצלחה של מדינת ישראל. הסיפורים האלה הם חלק מהיסטוריה שלנו והם יעשירו ויתרמו לידע של כולנו, צעירים ומבוגרים כאחד".

רכזת מתנדבים במועצה אילנית רף: "החיבור הבין דורי בין המתנדבים לוותיקים מחזק את הערבות ההדדית, את הקהילתיות ואת תחושת השייכות והמשמעות של הוותיקים ושל המתנדבים.  תודה לשלמה מנדלוביץ מחברותא שמוביל  את הפרויקט יחד עם צוות המחלקה לשירותים חברתיים ואלי פוליאקוב מנהל עמותת שלהב"ת.  אנו מזמינים ותיקים ובני משפחותיהם המעוניינים בתיעוד סיפור חיי בן משפחתם להירשם לפרויקט, כמו כן בהמשך יפתח קורס נוסף בנושא וניתן להירשם אליו בטלפון 052-8432236."

כתבות מעניינות נוספות
עופר גרנד קניון חיפה במבצע משתלם במיוחד: רוכשים ב - 100 ₪ ומעלה ומקבלים 50 ₪ הנחה
לרגל המבצע יעלה קמפיין בכיכובה של הפריזנטורית עדי אשכנזי בהשקעה...
כיצד מתכננים וילה?
תכנון וילות הוא עבודה למומחים בלבד. אתם בטח יודעים שכל...
תיקון רכבים חשמליים
לא מזמן קניתם רכב טסלה ואתם רוצים לתקן ולתחזק אותו...
קרב מגע לילדים – כלים ליכולת והעצמה
קרב מגע לילדים הוא לא רק פעילות גופנית, אלא תוכנית...
איך להתמודד עם זיוף צוואה ולהבטיח את זכויותיכם‏
במקרה של זיוף צוואה, מדובר בעבירה פלילית שיכולה לגרום לנזקים...
דיני משפחה: הרבה מעבר לגירושין
משפחה היא מסגרת מורכבת. אמנם זו המסגרת הקרובה והבטוחה עבור...
הגנה שמצילה חיים
ביטחונם של העובדים, הלקוחות ורכוש העסק הוא קריטי לכל בעל...
כיצד לבחור את הונטוזה המתאימה
בחירת הונטוזה הנכונה להרמת זכוכית היא קריטית לניהול עסק מצליח...
כל האפשרויות של הכנת צוואה לפי החוק
אף אחד לא יודע מתי יסתיימו חייו. לכן, מומלץ לכל...
מתי הרגל או תחביב הופכים להתמכרות מסוכנת?
אחד האתגרים העומדים בפני אדם מכור או האנשים הקרובים אליו...
דילוג לתוכן