היתרי בנייה: תהליך קבלת היתר בנייה בישראל

היתרי בנייה: תהליך קבלת היתר בנייה בישראל
קרדיט תמונה: FREEPIK

כל היתר בנייה הוא בעצם מעין סוג של רישיון, אותו הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אמורה לספק לאדם שמאחורי פרויקט מסוים, זאת כמובן בהתאם לזכויות הבנייה שנקבעו במסגרת תכנית המתאר. אז מה כוללים היתרי בנייה, כיצד משיגים אותם ואיך התהליך עובד בישראל? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם במהלך הכתבה הבאה שאתם עומדים לקרוא.

קצת רקע על היתרי בנייה

כאמור, היתר בנייה הוא מעין סוג של רישיון אותו רשות הרישוי או לחילופין, הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אמורה לספק. חשוב להדגיש כי קבלת היתרי בנייה  כפופה לחוק התכנון והבנייה, ואילו ההיתר עצמו ניתן בהתאם לזכויות הבנייה שנקבעו במסגרת תכנית המתאר התקפה עבור המיקום הספציפי בו נמצאת הקרקע הייעודית לפרויקט.

מציאת עורך הבקשה

עבור כל בקשה לקבלת היתר בנייה נצטרך קודם לכן לבצע התקשרות עם עורך הבקשה, שיכול לפי חוק להיות מהנדס, אדריכל, הנדסאי אדריכלות או הנדסאי בניין. עורך הבקשה אמור להיות האחראי המרכזי על תכנון הבנייה, והוא בעצם איש המקצוע שאמור להנחות את תהליך הרישוי לכל אורכו.

הגשת בקשה עבור קבלת מידע להיתר

זהו למעשה השלב בו נבקש לקבל תיק מידע תכנוני, תיק מידע להיתר הכולל בתוכו את כל ההוראות וההנחיות לכל אורך שלבי הליך הרישוי. ללא מידע להיתר, לא נוכל להגיש את הבקשה שלנו, ואילו נוכל לבקש לקבל את המידע המדובר מהוועדה המקומית.

הגיע הזמן לתכנן

אחרי שקיבלנו את המידע להיתר, הגיע הזמן להתקדם ולהתחיל בתכנון אדריכלי של הפרויקט שלנו. בשלב זה נצטרך להתחיל להכין את הבקשה להיתר, שאמורה לכלול אישורים ממספר גורמים רלוונטיים, זאת כמובן בהתאם לדרישות שנוכל לראות במידע להיתר שהתקבל.

הגשת הבקשה

הגיע הזמן להגיש את הבקשה, ולמעשה עורך הבקשה יכול לעשות זאת בצורה מקוונת, אם כי עדיין קיימות רשויות מסוימות שחלק מהתנאים שלהן כולל הגשה ידנית של תכנית הבקשה להיתר.

בדיקת סף ובדיקת אישור תכנוני

עוד לפני שהבקשה נקלטת, מתבצעת בדיקה שאמורה לוודא כי הבקשה שהוגשה ברורה וכמובן כוללת את כל המסמכים והאישורים הרלוונטיים הדרושים. זמן הבדיקה המדובר לוקח לכל היותר 10 ימי עבודה. מיד לאחר מכן מחלקת הרישוי תחליט בנוגע לאישור הבקשה, וזאת לאחר בדיקה תכנונית מקיפה. מוטב לעשות זאת מוקדם ככל הניתן, אך בשלב זה הגיע הזמן גם למצוא עו"ד תכנון ובניה אם לא עשינו זאת קודם לכן.

איך נוכל לבחור עו"ד תכנון ובניה?

כאמור, בחירת עו"ד תכנון ובניה היא חלק בלתי נפרד מתהליך קבלת היתר בנייה בישראל. תמיד נרצה לבחור עורך דין עם ניסיון מוכח ומעמיק בתחום זה, שסייע לעשרות לקוחות שונים לאורך הקריירה שלו. לשם כך, נוכל לחפש אחר המלצות ברחבי הרשת שיוכלו לעזור לנו לבחור נכון.

כתבות מעניינות נוספות
איך תבטיחו שאתם רוכשים פירות וירקות איכותיים?
ירקות ניתן למצוא בכל בית. הם מאפשרים לנו לגוון את...
כמה עולה להתקין מתלה כביסה
מה צריך בשביל להתקין חבלי כביסה? מה עושים במידה ואין...
מי יכול להזדקק לסיוע מקצועי של מרכז גמילה?
מדי יום, אנשים מתחומי החיים השונים משתתפים בתוכניות גמילה מסמים...
מיזוג אוויר תעשייתי
מהפכת התעשייה העולמית היא עניין ישן שנלמד בשיעורי היסטוריה משמימים...
איך מזהים שמן זית איכותי
לפני לא הרבה מאד שנים (טוב זה עניין יחסי כמובן...)...
תמונות קנבס לחדר ושולחן צד מעוצב: הדרך המושלמת להוסיף קסם לכל חלל
עיצוב הפנים של הבית או המשרד משפיע רבות על התחושה...
נפגעתם או נפצעתם? פנו לייעוץ משפטי מוקדם ככל האפשר
כאשר אדם עובר תאונה בה הוא נפגע, אין ספק שעניינים...
מתי זה הזמן לבדוק את דוד הקיטור שלכם?
דודי הקיטור כפופים לחוקים ולכללי תפעול. אם בבעלותכם דוד למים...
טיפים לשיפור מערכות אספקת המים הביתיות
מים זורמים הם דבר מובן מאליו בישראל, אולם במקרים רבים...
זכויות חשודים ונאשמים: מדריך לתושבי הצפון
בעידן שבו המודעות לזכויות אזרח הולכת וגוברת, חשוב שכל תושב...
דילוג לתוכן