תחום דיני עבודה עוסק במערכת של זכויות וחובות, בין עובדים לבין מעבידים. ישהם הסכמים אישיים, הסכמים קיבוציים וכדומה.דיני עבודה כוללים מגוון של תחומים משפטיים, מה שמצריך ידע מעמיק ומקצועיות רבה. למשל: תנאים סוציאליים המגיעים כחוק לעובדים, הלנת שכר, ימי חופשה ומחלה, היריון ולידה וטיפולי פוריות, הסכמי סודיות, הטרדה מינית בעבודה, פיטורין ללא שימוע ועוד כהנה וכהנה. כאשר ישנה בעיה בין עובד למעביד, כאשר העובד סבור כי מעסיקו לא פעל כדין, יש לפנות אל עורך דין דיני עבודה העוסק שנים בתחום והצליח בתיקים רבים בבתי הדין לעבודה.

הלנת שכר – אל תוותרו על השכר המגיע לכם כחוק
בישראל קיימים בתי דין לעבודה שבהם דנים בסוגיות רבות של זכויות עובדים שנפגעו והעובד, תמיד הוא שינצח בתביעות מסוג זה. פיצויי הלנת שכר, רשאי לתבוע עובד ששכרו הולן, והכוונה שלא שולם במועד הקבוע במסגרת חוזה העבודה. את השכר המולן, ניתן יהיה לתבוע בתום 9 ימים מהיום האחרון בחודש שבו בוצעה העבודה. גם תשלום מחלה, תשלום שעות נוספות, הפרשות שלא נוכו לפנסיה ועוד. נחשבים כהלנת שכר. יש לציין כי בגין הוצאות נסיעה, רכב, פלאפון, אש"ל ודמי הודעה מוקדמת אי אפשר לדרוש בגינם הלנת שכר או פיצוי. אם המעסיק לא משלם את השכר במועד, ניתן לפנות אל עורך דין דיני עבודה, אשר יוכל להגיש תביעה נגד המעסיק בבית דין לעבודה האזורי הנמצא סמוך למקום מגורי התובע.
שימוע לפני פיטורין – הזכות שיש לעמוד עליה
אחת מסוגי התביעות הנפוצות ביותר היא הלנת שכר של עובדים. על פי חוק, כאשר מעסיק מעוניין לפטר עובד, עליו להזמין אותו לשימוע, על מנת שלעובד, תהיה האפשרות לתת הסברים וכן, המעסיק יוכל לתת הזדמנות נוספת לעובד. השימוע מתחיל עם זימון בכתב, ואז ייערך השימוע. יש לציין, כי למעסיק אסור למסור לעובד מכתב פיטורין בתום השימוע, כי אם לשקול במשך כמה ימים לגבי פיטורי העובד. אם פוטרתם ללא שימוע, פנו אל עורך דין דיני עבודה
הטרדה מינית במקום העבודה
הטרדה מינית בעבודה מוזכרת בסעיפים 7(ד) ו-13 לחוק למניעת הטרדה מינית התשנ"ח 1998. זוהי תופעה פסולה ועל חובת כל מעסיק, לפרסם תקנות בדבר הטרדה מינית במקום העבודה לכל עובדיו. ישנן הטרדות מיניות בעבודה, אשר קשורים להתנכלות או ניצול יחסי עובד מעביד, כאשר העונש על עבירה זו הוא חמור יותר.יש לציין כי העונש על הטרדה מינית הוא 3 שנות מאסר והעונש על הטרדה מינית והתנכלות הוא 4 שנות מאסר. יש להגיש תביעה לביה"ד האזורי לעבודה, היות וזו הערכאה המשפטית המטפלת בתביעות אלה.
הרעת תנאי עבודה
לא אחת אנו שומעים כי עובדים תבעו את מעסיקיהם על הרעת תנאי עבודה, כמו למשל: אי העלאת שכר המגיעה לעובד על פי חוק, שינוי תנאי חוזה העסקה ללא הסכמת העובד, כולל שעות עבודה,,יחס מבזה, העברת העובד לסניף אחר שמקשה עליו, היקף עבודה ועוד. כך או כך, אם המעסיק גרם להרעת תנאי העבודה של העובד, מה שגרם לעובד להתפטר מרצונו, בגלל קשיים אלה, אשר גרמו לו להתפטר יהיה העובד זכאי לדמי פיצויים למרות שהתפטר באופן יזום. לסיכום- סיוע בעורך דין המתמחה בדיני עבודה יהיה הכרחי ואף יקל על עובדים לנהל את תביעותיהם ולזכות בהן. יש לציין כי עו"ד דיני עבודה, מייצג גם מעסיקים, מיישב סכסוכי עבודה ומסייע לעובדים שנפגעו זכויותיהם בעבודה.