מרבית סוגי ההתמכרויות המוכרות מתייחסות להתמכרות לחומרים ולכימיקליים, דוגמת התמכרות לסיגריות, התמכרות לסמים, התמכרות לאלכוהול וכדומה. הימורים מטבעם אינם כוללים שימוש ברכיבים ובכימיקליים, אולם מוכרים כפעילות ממכרת ובלתי נשלטת, אשר כרוכה בחוסר שליטה של המכורים ובמאפייני התנהגות זהים לאלו של מכורים לחומרים מזיקים.
התמכרות להימורים מוכרת כבעיה נפשית מתחום השליטה בדחפים, ובאה לידי ביטוי במשיכה לאתרי ההימורים באופן בלתי נשלט, חוסר בשיקול דעת וקבלת החלטות שפוגעות במהמר עצמו ובסביבתו, הסתרה ושקרים, אימוץ התנהגויות שליליות וביצוע מעשים אסורים בכדי לשרת את דחף ההימורים ועוד.

בעת תהליך ההימור המהמר נהנה מעליה ברמת ההתרגשות ופרץ של אדרנלין, אותם הוא מבקש לשחזר שוב ושוב, באמצעות הגברת פעילות ההימורים, הגדלת הסיכון והגדלת סכומי ההימור. במקרה של זכייה מתחזקים הרגשות החיוביים סביב פעולת ההימור, עודף האדרנלין וההתרגשות ורצון לשחזר את התוצאה. במקרה של הפסד, אשר מטבע הדברים מהווה את התוצאה השכיחה יותר במשחקי הימורים, יחווה המהמר תחושת עצבנות בליווי של בושה, אשמה, עצב, תחושת אובדן ומחשבות אובדניות כמו גם נטייה להתקפי חרדה.
האם קיימים מוסדות גמילה מהימורים?
הימורים מוכרים כיום בישראל ובעולם כהתמכרות פתולוגית ומוכרת, ועל כן גם זוכה למענה על ידי הרשויות ועל ידי מוסדות פרטיים, אשר מספקים תכניות גמילה מהימורים, במטרה לסייע בידיו של המכור להכיר בבעיה ולהתגבר על הדחף, אשר מונע ממנו ניהול של אורח חיים תקין ובריא.
כיצד מתבצע תהליך של גמילה מהימורים?
קיימות מספר שיטות טיפוליות לטיפול בהתמכרויות בכלל ובהתמכרויות הימורים בכלל, כאשר שילוב בין מספר שיטות, ליווי אישי, תמיכה משפחתית וסביבתית וטיפול רגשי לרוב יספקו את סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר.
בין השיטות הטיפוליות המוכרות:
טיפול תרופתי- טיפול תרופתי לבעיית התמכרות להימורים לא יוכל לעמוד בפני עצמו, ומצריך שילוב עם טכניקות טיפוליות נוספות. אין טיפול תרופתי אשר מטפל ישירות בצורך הכפייתי של המהמר ובמשיכה שלו להימורים, אולם קיימות תקופות לטיפול בחרדה, תרופות הרגעה, מייצבי מצב רוח ותרופות אשר נוגדות דיכאון, שמסייעות בתהליך ההחלמה ומקלות על תופעות הלוואי של המטופל המכור.
טיפול רגשי- טיפול רגשי הוא בעיקר טיפול פסיכולוגי, אשר מעמיק ופונה אל הצורך של המהמר להמר ומטפל בדחפים הללו. טיפול באמצעות שיח הוכח כיעיל ותורם, אולם כרוך בתהליך טיפולי ארוך ובמוקדי תמיכה נוספים.
טיפול קבוצתי- הטיפול הקבוצתי בדומה לטיפול הרגשי מתמקד בשיח ובפתיחות, מובל באמצעות מנחי קבוצות מתחומי הפסיכולוגיה, הפסיכותרפיה ומקצועות טיפוליים נוספים, ומשלב שיתוף בחוויות והזדהות של מכורים נוספים בתהליך גמילה, ליצירת קבוצת תמיכה וקבוצת שווים מתאימה וכמקור כוח נוסף.
גמילה באמצעות מסגרת אשפוזית- גמילה מהימורים באמצעות מסגרת אשפוזית מספקת את המענה הראשוני היעיל ביותר, כאשר המכור להימורים מורחק מסביבתו הטבעית, מעולם הגירויים והדחפים שמאפשר לו לחזור ולהמר, והוא מצוי בפיקוח ובליווי של אנשי מקצוע עשרים וארבע שעות ביממה. מטרת המסגרת האשפוזית אינה רק להרחיק את המטופל מגורמי הסיכון וההתמכרות, אלא נועדה לספק מעטפת טיפולית רחבה ומלאה, בהתאמה לצרכי המטופל, ומהוה את החלק הראשון בתהליך הגמילה, שממשיך לאחר האשפוז.
שיטת 12 הצעדים- שיטת 12 הצעדים מוכרת יותר מאיגודי אלכוהוליסטים אנונימיים, אולם משמשת ויעילה גם לטיפול בהתמכרות להימורים. השיטה משלבת בין אמונה בכוח עליון, התנזרות מוחלטת מן הגורם הממכר, קבלה של ההתמכרות והכרה בה, ו-12 תהליכים המהווים את הבסיס לטיפול וכוללים הכרה בפגיעה שנגרמה בשל ההתמכרות למכור ולאנשים היקרים לליבו, בשילוב בין חשבון נפש, ווידוי, מחילה וכפרה, אשר מאפשרים למטופל לקבל את עצמו.