בג"ץ ביטל את תעודת המחלה הגורפת שהוצאה לשוהים בבידוד

בג"ץ ביטל את תעודת המחלה הגורפת שהוצאה לשוהים בבידוד
מקור pixabay

בחודש פברואר 2020 הוציא משרד הבריאות תעודת מחלה גורפת לעובדים השוהים בבידוד לפי צו בריאות העם. האישור הגורף ספג ביקורת קשה מצד המעסיקים על הנטל הכבד שהוטל עליהם בספיגת העלויות הכספיות הנובעות מהמהלך. בשל התנהלות המדינה נאלצו מעסיקים לפנות לעורך דין דיני עבודה בחיפה כדי לקבל ליווי משפטי צמוד באשר לזכויותיהם כמו גם לזכויות העובדים.

לפני ימים אחדים, פסק בג"ץ כי משרד הבריאות פעל בניגוד לחוק כאשר חייב את כל המעסיקים במשק לשלם דמי מחלה לעובדים השוהים בבידוד כפוי.

בג"ץ ביטל את תעודת המחלה הגורפת שהוצאה לשוהים בבידוד
מקור pixabay

במסגרת פסק דין, פסק בג"ץ כי עובדים שכירים שחל עליהם צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש) (בידוד בית והוראות שונות) (הוראת שעה), התש"ף-2020, שאין להם תסמינים ואף אין הם נושאים את הנגיף, אינם זכאים לדמי מחלה, לפי חוק דמי מחלה.

בג"ץ נימק את החלטתו בכך, שהשהות של עובד בבידוד מכוח צו הבידוד אינה מהווה "מחלה" כהגדרתה בחוק דמי מחלה. בג"ץ הוסיף כי לשם קידומן של שתי התכליות שבבסיס חוק דמי מחלה – הבטחת תשלום שכרו של העובד בימי מחלתו ושמירה על בריאות הציבור – סיפק המחוקק תמריץ כלכלי מסוים לכל מי שחלה להישאר בביתו בימי מחלתו והנטל הכלכלי הכרוך בתשלום דמי המחלה, מחולק בין המעסיק והעובד על פי המנגנון שקבע המחוקק.

לכן קבע בג"ץ כי פרשנות המבקשת לכלול בגדר המונח "מחלה" את כל מי שחייבים בבידוד על פי הצו, גורפת מדי, מתנגשת עם לשון החוק ומותחת את התכלית הנוגעת לשמירה על בריאות הציבור למחוזות החורגים מיחסי עובד-מעסיק.

בג"ץ אף ציין כי פרשנות זו משנה באופן משמעותי את תמונת הסיכונים הכלכליים הנשקפת הן לעובדים והן למעסיקים באשר לדמי המחלה שלהם זכאים העובדים. שינוי איזון כזה, אשר לו השלכות על זכויותיהם של הצדדים ליחסי העבודה, אינו מצוי בסמכות הגורם המבצע במשרד הבריאות, אלא נתון למחוקק.

בג"ץ סיכם בכך ש"חולים סטטיסטיים" השוהים בבידוד מניעתי, בעודם נקיים מתסמיני מחלה ומהנגיף, אינם חולים בשום מחלה אשר שוללת את יכולתם לעבוד.

לפיכך, בג"ץ הכריז על בטלות תעודת המחלה הגורפת שהוצאה על ידי משרד הבריאות לפי הצו האמור. יחד עם זאת, בג"ץ קבע שביטול התעודה ייכנס לתוקף ביום 30.9.2020, על מנת לאפשר לרשויות המוסמכות להעמיד דברים על מכונם. המלצה למעסיקים היא להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה המתמחה בייצוג מעסיקים.

כתבות מעניינות נוספות
פתרונות חדשניים לטיפול בצלקות והשלמת שיער דליל
הליך השתלת השיער הוא אחד הפתרונות הנפוצים ביותר לטיפול באובדן...
באילו מקרים של תאונות אופניים חשמליים חשוב לפנות לעורך דין?
אופניים חשמליים משנים את שוק התחבורה - וגם את תחום...
מהפכת הניטור ברכב: בטיחות ואבטחה תמיד
המהפכה הטכנולוגית בתעשיית הרכב מביאה עמה חידושים פורצי דרך בתחום...
זה הזמן לרקוד
החיים הם מרוץ אינסופי הכולל אירועים מורכבים לא פעם. אנחנו...
עכשיו זה הזמן להשקיע בנכס הדיגיטלי הראשון שלכם
אתם עובדים כשכירים כבר לא מעט שנים ומרוויחים בכל חודש...
ציוד ריתוך: כלי עבודה חיוניים לתעשייה ולפרויקטים מקצועיים
סקירה של ציוד ריתוך, יישומים בתעשייה וטיפים לבחירת הכלים המתאימים ריתוך...
היציאות מסרבות להגיע? אל תוותרו
חילוף החומרים, כמו תהליכים רבים אחרים בגוף, מאטים ככל שאנחנו...
 רישום קבלן – הדרך החוקית לעתיד מקצועי יציב
המעבר לעבודה כקבלן רשום הוא צעד משמעותי שמעניק אמינות, הכרה...
תחת הכותרת 'סערה צפונית' קיים החוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה את הכנס ה-3 לתקשורת אסטרטגית- בהשתתפות עיתונאים ויועצי תקשורת מהצפון
תחת הכותרת 'סערה צפונית' קיים החוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה, את הכנס ה-3...
שימוע לפני הגשת כתב אישום - הזדמנות בלתי חוזרת
הגשת כתב אישום מובילה להרעה משמעותית במצבו של חשוד: גם...
דילוג לתוכן