אין כמו לקבל משלוח מנות ססגוני ומלא בכל טוב. פורים הוא חג מיוחד ויוצא דופן מכמה בחינות. כולנו מכירים את התחפושות, את הסעודה עם חברים ובני המשפחה. אבל לא פחות חשובים מהם אלו משלוחי המנות. אלו שמאפשרים לנו להעניק למי שאנחנו אוהבים מאכלים טעימים, כאלו שיעשו להם טוב על הלב וגם לנו, אם נאמר את האמת. אז נכון, תמיד אפשר ללכת למכולת השכונתית ולרכוש כמה חטיפים. עם זאת, הרי שיש איזה קסם מיוחד ביצירה של משלוח מנות מלא במאכלים ביתיים, כאלו שהכנו בעצמנו. אם אתם רוצים להכין מתכונים לפורים ביחד עם הילדים ואם אתם רוצים להפתיע את החברים, המאמר הזה הוא בשבילכם. אספנו כמה מתכונים לפורים בשביל משלוח מנות ביתי, אבל כזה שלא מורכב או מסובך להכין. בואו נתחיל.
אוזני המן, כי איך אפשר בלי
אנחנו יודעים מה אתם עומדים להגיד, אוזני המן לא תמיד יוצאות כל כך טעים. אבל האמת היא כי אם רק תעקבו אחרי ההוראות תגלו עד כמה טעימות אוזני המן יכולות להיות, כאשר אוכלים אותן ביום האפייה עצמו. אגב, אם אתם רוצים לחסוך זמן ולהיערך מראש, אתם תמיד יכולים להכין את התערובת מראש, ליצור את העוגיות ולהקפיא. תוציאו אותן מהמקרר שעה לפני האפייה וכך, בבוקר יום החג, כל שתדרשו לעשות הוא להכניס את התבנית לאפייה קצרה. תקבלו עוגיות ריחניות וטעימות, ממש ללקק את האצבעות. אז איך מכינים אוזני המן מושלמות? זה המתכון.
מצרכים
- 3 כוסות קמח.
- 100 גרם אבקת סוכר
- כפית אבקת אפייה
- מעט מלח
- 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
- ביצה ועוד חלמון אחד.
- מעט גרידת לימון
- שתי כפות חלב.
למילוי אתם יכולים לשים כל מה שאתם רוצים. ממרח שוקולד או תערובת פרג, לפי בחירתכם.
אופן הכנה
במעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, מעט מלח ומוסיפים חמאה בהדרגה. לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. הוסיפו את הביצה, החלמון, גרידת הלימון ואחת עד שתי כפות חלב. תלוי בבצק. רק אם חסר תוסיפו עוד כף.
צרו כדור, עטפו אותו בניילון נצמד והניחו במקרר לשעה. אחר זה, הכינו משטח מקומח, רדדו את הבצק וקרצו עיגולים בקורצן או בכוס. בפנים באמצע, הניחו כפית מהתערובת. קפלו את המשלוש בצדדים לאוזן המן וסגרו היטב את הפינות כדי שהעוגיה לא תפתח באפייה. חממו תנור ל180 מעלות, סדרו את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה. אחרי עשר דקות בתנור, כאשר העוגיה משחימה, היא מוכנה.
פוקאצה ריחנית ללא לישה
אם אין לכם כוח לעבוד קשה ואתם יכולים להכין מראש מתכונים לפורים, המתכון הזה יהיה מושלם עבורכם. הוא טעים, הוא מריח נפלא וכל שאתם צריכים להוסיף זה קצת ירקות חתוכים וממרחים ואתם מביאים משלוח מנות, שונה משל כל האחרים.
מצרכים:
- 500 גרם קמח פיצה או לחם
- כפית שמרים יבשים
- שתי כפיות מלח
- כפית סילאן
- כוס וחצי מים פושרים.
מעל אפשר להניח שמן זית, טימין, בצל ירוק קצוץ עם פטרוזיליה, בקיצור, מה שאתם אוהבים.
אופן הכנה:
מניחים בקערה את כל החומרים לבצק ומערבבים אותם קצת עם כף עץ או אפילו ביד. הניחו על הקערה ניילון נצמד ועכשיו, יש להמתין בין 12-15 שעות, מחוץ למקרר. אתם יכולים גם להכניס למקרר ל48 שעות. אם מדובר על יום קיץ חם, הכניסו את התערובת למקרר. אל תשאירו אותה בחוץ.
אחרי שיש לכם בצק תפוח ומוכן, הניחו נייר אפיה על תבנית מלבנית. צקו את תערובת הבצק והברישו שמן זית מעל. עכשיו, כסו את התבנית שוב לשעה נוספת. כעת, צרו חורים בבצק עם האצבעות, פזרו שמן זית בנדיבות, מלח, עלים ירוקים ואפילו גבינה אם אתם אוהבים. הניחו שוב את הבצק להתפחה לארבעים דקות בערך. חממו תנור ל200 מעלות. כשהתנור חם, הכניסו את התבנית לפרק זמן הנע בין עשרים וחמש דקות עד שלושים דקות. כאשר המאפה משחים מלמעלה, אתם יודעים שהוא מוכן. חלקו ממנו לחברים, עם מתבלים ליד. האמינו לנו, החברים לא יפסיקו להודות לכם ויבקשו מתכונים לפורים ומשלוח מנות, גם בשנה הבאה.
לעוד רעיונות למשלוח מנות ומתכון מנצח ופשוט לאוזני המן >
*באדיבות אתר "מתכונים בעשר דקות".