מכונות לעיבוד שבבים מאפשרות לייצר מחומרי גלם שונים מוצר סופי. המכונות מגלפות את חומרי הגלם ברמות שונות באמצעות, מחרטות, כרסומות מסורים ומשחזות. כל אלו מאפשרים להגיע לרמת דיוק גבוהה ולהסיר את עודפי החומר עד ליצירת הצורה הרצויה.
ניתן לטפל בחומרי גלם שונים כדוגמת: עץ, פלדה, אלומיניום רך, פוליאוריתן, פלסטיק ועוד.

סוגי מכונות לעיבוד שבבי:
- מכונה בשיטת הכרסום- כשמה כן היא המכונה מכרסמת בחומר הגלם על שהיא מגיעה לצורה הרצויה. את המכומה מפעילים אנשי צוות מיומנים המפעילים אותה בצורה ידנית.
- מכינה בשיטת החריטה- מכונה המבצעת את העיבוד בחומר הגלם באמצעות פעולת חריטה. הפעולה מתבצעת בצורה סיבובית והמוצר עובר במחרטה עד להסרת כל החלקים המיותרים וקבלת הצורה הרצויה. המכונה מופעלת באמצעות כח אדם בצורה ידנית.
- מכונת CNC עיבוד שבבי – כאן כבר מדובר בפריצת דרך בתחום העיבוד השבבי. מכונת הCNC היא מכונה ממוחשבת המבצעת את פעולת העיבוד ללא צורך במגע יד אדם. מניחים על שולחן המכונה את חומר הגלם. באמצעות הזרוע שלה החומר נע ועובר עיבוד עד לקבלת העצם המבוקש. המכונה מהירה ומדוייקת חוסכת בזמן ובמשאבים ומאפשרת לייעל באופן משמעותי את עיבוד השבבים.
בכל המכונות ניתן ליצור חלקים שונים לפי דרישה. למערכת רכב, למטוסים, למכונות ועוד. המכונות הידניות נחשבות לפחות מדוייקות כיוון שמעורב גורם אנושי שאחראי לרמת הדיוק. המכונה הממוחשבת נחשבת לבעלת דיוק מקסימלי. היא מיועדת במיוחד למוצרים שמשתלבים אחד על גבי השני ודורשים תהליכי עבודה מוקפדים ומדוייקים.