לעגן ולהגן על זכויותיכם באמצעות חוזה

לעגן ולהגן על זכויותיכם באמצעות חוזה
קרדיט - Freepik

חוזה הוא הסכם מחייב הנכרת בין שני צדדים (או יותר), כגון: שוכר ומשכיר, מוכר וקונה של דירה, ספק מול לקוח, מעסיק מול עובדיו, וכן הסכמים בין בני משפחה, כגון: הסכמי ממון, הסכמי גירושין, הסכמים בין יורשים לחלוקת עיזבונות וכיו"ב.

העקרון המנחה בכלל החוזים לסוגיהם השונים הוא "חופש החוזים", אשר הרעיון העומד בבסיסו הוא מתן אפשרות לצדדים לגבש את ההסכמות הטובות להם והנכונות מבחינתם, תוך מתן אפשרות לכל אחד מהם לאכוף על האחרים בעתיד את אותן הסכמות, אשר התגבשו והפכו למחייבות.

מכאן ברורה החשיבות של ההקפדה על ניסוח נכון ומדוייק של החוזה, שכן כל טעות בשלב הניסוח עלולה לעלות ביוקר בהמשך.

בתור בעלי עסק או חברה תצטרכו לעשות צעדים רבים כדי להביא לצמיחת העסק והתנהלותו השוטפת, כולל התקשרויות מול גורמים שונים. חוזה המנוסח היטב מגן עליכם הן מפני חריגת הצד השני מהמוסכם והן מפני תביעות הצד השני על דברים שאינכם אמורים לבצע במסגרת ההסכם. חשוב שבכל חוזה יהיה מעורב עורך דין לענייני חוזים שיסייע בניסוח המדויק של חוזה מול כל גורם ויסייע אף באכיפתו באמצעות גישור, בוררות או ייצוג במשפט.

חשיבותו של ייעוץ משפטי לעסקים בתחילת דרכם

ככל שעסק גדול ורחב יותר, כך גם עלולים לצוץ מצבים מורכבים בפן המשפטי. כך למשל, כעסק צומח והופך להיות חברה בע"מ, אם נכנסים שותפים נוספים ועוד. עם זאת, ייעוץ משפטי  הוא חשוב מאוד גם לעסקים קטנים, במיוחד כשהם בתחילת הדרך. הסכמים מול משקיעים למשל יקבעו משמעותית את התפתחות העסק. כך גם הסכמים עם ספקים או לקוחות. אם לעסק יש עובדים, חשוב לבעל העסק לחתום גם איתם על הסכמי העסקה ברורים ומסודרים. בכלל, העסק יכול להיתקל במצבים שונים הדורשים בירור בהיבט המשפטי או טיפול משפטי קטן. עורך דין לעסקים קטנים שיעבוד עם העסק באופן שוטף יוכל לתת יעוץ בכל צעד, לנסח חוזים מול גורמים שונים ולטפל גם במחלוקות קטנות כך שלא יסתבכו.

להקל על פירוק השותפות באמצעות הסכם הנחתם מראש

תפקידם של הסכמים הוא בין היתר להקל על מהלכים אם יקרו בעתיד. הסכמים כשהקשר בין הגורמים החותמים על ההסכם הוא טוב. הסכם ממון למשל נערך ע"י זוג העומד להינשא כשהקשר בין בני הזוג בשיאו ומטרתו להקל במקרה של גירושין. כך גם בעולם העסקים: הסכם פירוק שותפות הנחתם בין שותפים בתחילת הדרך יקל על הדברים אם העסק או החברה יגיעו למצב של פירוק. הסכם זה צריך להיות מנוסח ע"י עורך דין פירוק שותפות המומחה בתחום. ההסכם יכלול סעיפים הקשורים לחלוקת נכסים והתחייבויות, המשך טיפול בלקוחות, זכויות יוצרים או קניין רוחני ועוד. חשוב כמובן שעורך הדין ילווה לא רק את ניסוח והחתימה על ההסכם אלא גם את תהליך הפירוק בפועל אם דברים יגיעו לשם.

עו"ד אבי ריבקין הינו בעל ניסיון רב, זה למעלה מ-25 שנים, במשפט האזרחי מסחרי, לרבות דיני חוזים, דיני תאגידים וחברות ועוד. הוא מלווה חברות ועסקים גם במצבים מורכבים. מוזמנים ליצור קשר.

כתבות מעניינות נוספות
מהי רשלנות רפואית בלידה ואיך תובעים פיצוי הולם?
לידה היא אירוע מופלא. אין דבר שדומה לעוצמה של הבאת...
האתגרים שישנם בהגשת תביעות לביטוח לאומי
ביטוח לאומי הוא הגוף הממשלתי האחראי לסייע במקרה של ירידה...
כשהידע פוגש את השטח – ככה עושים נדל"ן כמו מקצוענים
בתקופה האחרונה לאור הירידות בבורסות ברחבי העולם עולות שוב ההשוואות...
כמה דברים שחשוב לדעת לגבי עבירות סמים
עבירות סמים כוללות סוגים שונים של עבירות ובדרגת חומרה שונה....
להתחיל את החופשה ברגל ימין
אם אתם שייכים לאותם האנשים שנוסעים לא פעם לחו"ל, אתם...
מזרון זוגי, מיטות חדרי שינה, ספות אירוח – איך לבחור את פתרון השינה המושלם לביתכם
הבית הוא המקום שבו אנו מוצאים מנוחה ורגיעה אחרי יום...
התקשורת העסקית: יסודות הצלחה בעידן הדיגיטלי
תשתיות תקשורת לעסקים אינן רק תשתית טכנית - הן מהוות...
להתנהל בביטחון בעסק שלכם: כך תעשו זאת
ניהול עסק דורש התעסקות רבה שהיא מעבר לפן המקצועי. בתור...
המסעדנים שוב מחייכים: האתר שלא לוקח מהם שקל על כל הזמנה
בעידן שבו רוב המסעדנים מרגישים שהם עובדים עבור פלטפורמות המשלוחים...
איך להתמודד באופן נכון עם זימון למכון הרפואי?
נהג או נהגת שמקבלים זימון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים עלולים...
דילוג לתוכן