נהיגה בזמן פסילה היא עבירה חמורה שעלולה להוביל אל עונשים כבדים, כולל מאסר בפועל, קנסות כבדים ופסילת רישיון נהיגה ממושכת. העבירה כאשר היא מתבצעת מתפרשת כזלזול בבית המשפט, בהחלטות בית המשפט ובחוק בכלל. אם נתפסתם על נהיגה בפסילה הנה כל מה שחשוב שתדעו ותבינו מה עומד מולכם ואיזו תקופה אתם עומדים לעבור.
נהיגה בפסילה – לא רק עונש אלא גם אמצעי להגנה
פסילת רישיון נהיגה היא עונש שנועד להרתיע נהגים מלבצע עבירות תעבורה חמורות, אך היא גם אמצעי חשוב להגנה על שלום הציבור. נהג שרישיונו נפסל הוכיח שאינו כשיר לנהוג בבטחה בין אם בשל עבירות קודמות, מצב רפואי או כל סיבה אחרת. נהיגה בזמן פסילה מרוקנת מתוכן את מטרת הפסילה ומסכנת את כלל הסביבה. בתי המשפט בישראל רואים בחומרה רבה את העבירה של נהיגה בפסילה ומטילים עונשים כבדים על המורשעים בה. הענישה המחמירה נועדה להרתיע נהגים נוספים מלבצע עבירה זו ולהבהיר כי זלזול בהוראות החוק ובפסיקת בית המשפט לא יעבור לסדר היום.
מעבר לעונשים הפליליים, לנהיגה בזמן פסילה ישנן השלכות נוספות שיכולות להשפיע על חייו של הנהג לטווח הארוך. במקרה של תאונה נהג שנוהג בזמן פסילה לא יהיה מכוסה על ידי ביטוח החובה והוא עלול לשאת באחריות אישית לכל הנזקים שייגרמו. בנוסף, הרשעה בעבירה של נהיגה בפסילה יכולה להקשות על קבלת רישיון נהיגה בעתיד ואף להוביל לפסילה לצמיתות במקרים חמורים.
לא מומלץ שיקרה – אך אם קרה כדאי שיהיה לכם על מי לסמוך
ככל שמדובר על עבירות תנועה אנחנו יודעים שלפעמים זה פשוט לא תלוי בנו. אם יצא שנהגתם בזמן שרישיונכם היה בפסילה כמובן שלא מדובר בדבר טוב והצעד שעשיתם הוא פסול. יחד עם זאת, לעיתים ישנם מקרים שבהם לא תמיד אפשר לצפות את מה שהולך לקרות ואת הצעדים שאתם עלולים לעשות. ייצוג משפטי מקצועי יוכל לסייע לכם ולהוביל אתכם אל תהליך משפטי קל יותר במינימום עגמת נפש.
אל תוותרו על ייצוג משפטי שיוכל להקל עליכם
אם הואשמתם בעבירה של נהיגה בזמן פסילה חשוב לפנות אל עורך דין תעבורה מנוסה שיוכל לסייע לכם להתמודד עם המבוך המשפטי ולהגן על זכויותיכם. עורך דין תעבורה יבחן את נסיבות המקרה, יבדוק את תקינות ההליכים ויפעל להשגת התוצאה הטובה ביותר עבורכם בין אם באמצעות ניהול משא ומתן עם התביעה, הגשת בקשות שונות אל בית המשפט או ייצוג בבית המשפט עצמו. נהיגה בזמן פסילה היא עבירה חמורה שמסכנת את הנהג ואת שלום הציבור. אם הואשמתם בעבירה זו, חשוב לפנות לייעוץ משפטי בהקדם האפשרי כדי להבין את זכויותיכם ועל מנת שבאמת תוכלו לשים את התקופה הזאת מאחוריכם ולהמשיך הלאה. פנו עוד היום אל עו"ד אלי אנושי, שופט תעבורה בדימוס ומומחה בעל שם בתחום דיני התעבורה. הוא מחבר הספר "גזר דין – מפתח ענישה בעבירות התעבורה" וסגן יו"ר ועדת התעבורה של מחוז תל אביב והמרכז בלשכת עורכי הדין. עו"ד אנושי מאמין כי רישיון הנהיגה הוא הרבה מעבר לפרנסה ונוחות, ומהווה חלק בלתי נפרד מחופש התנועה בעולם המודרני.