כולנו מכירים את הסלוגן "אם שותים לא נוהגים", ומבינים למה זו המלצה נכונה. אם בכל זאת המשטרה חושדת כי נהגתם בשכרות, יש כמה דברים שחשוב מאוד לדעת על-מנת לא לשלם מחיר יקר מדי שלא לצורך.
לשתף פעולה עם המשטרה
ההמלצה הראשונה של כל עורך דין נהיגה בשכרות, כלומר עורך דין לענייני תעבורה שצבר ניסיון בייצוג חשודים בעבירה ספציפית זו, היא לשתף פעולה עם המשטרה. הסיבה לכך היא שסירוב לבצע בדיקת ינשוף נתפש ע"י בתי דין לתעבורה כאשם. לשון החוק בפקודת התעבורה, וליתר דיוק בסעיף 64ד(א), ברורה: "סירב נוהג ברכב… לתת דגימה לפי דרישת שוטר… יראו אותו כמי שעבר עבירה". לעומת זאת אין חובה לבצע בדיקת מאפיינים (הליכה בקו ישר, הבאת האצבע לאף וכו').
ליצור קשר מיד עם עורך דין מומחה
חשוב להדגיש שגם מבחינת עורך דין נהיגה בשכרות היא כמעט תמיד מקרה מאתגר. כל טעות של חשוד בביצוע עבירה זו עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך, ולכן ההמלצה השנייה היא ליצור קשר מיד עם עורך דין שזהו אחד מתחומי המומחיות שלו. סיבה טובה נוספת לחשיבות הפנייה המידית היא הסכנה לפסילה מנהלית: המשטרה מוסמכת לפסול רישיון נהיגה של מי שחשוד כי שתה ואז נהג. הפסילה היא עוד לפני המשפט, ולפרק זמן של 30 ימים.
אסטרטגיה מדויקת בהתאם לנסיבות התיק
החוק קובע רף מחמיר מאוד לעבירת הנהיגה בשכרות. בפרט כולל העונש פסילת רישיון לפרק זמן של לפחות שנתיים, וייתכנו גם עונשים נוספים. עורך דין מומחה לנהיגה בשכרות שמתייצב לצד נהג שמואשם בביצוע עבירה זו יגבש אסטרטגיה מדויקת בהתאם לנסיבות הספציפיות של התיק. בחלק מהמקרים הדרך הנכונה היא להמיר עבירה חמורה זו בעבירה קלה יותר, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, שעליה העונש המינימלי הוא 3 חודשי פסילה בלבד במקום שנתיים. כשניתן להטיל ספק בהתנהלות המשטרה עורך דין מיומן יעשה זאת וכך ניתן להוביל לזיכוי. במשרד עורכי דין בוכובזה את סיילס מטפלים במקרים אלה כבר למעלה מ-20 שנים ובהתאם הצטברה במשרד בקיאות של ממש בנושא ספציפי זה.