כיצד תאורה עשויה להשפיע על האווירה בבית?

כיצד תאורה עשויה להשפיע על האווירה בבית?
קרדיט- Photo by Jakob Owens on Unsplash

אם תשאלו מעצבי פנים, מה הגורם שיכול להשפיע במידה הרבה ביותר על האופן בו אנחנו מרגישים בבית שלנו, הרי שרבים מהם יעידו כי התאורה בבית שלנו, יכולה להשפיע עלינו במידה משמעותית. אנחנו יודעים כי לאורך שנות האבולוציה, מוח האדם נוצר כך שיושפע מתאורה כזו ואחרת, בהתייחס למשתנים שונים. במאמר הבא אנחנו רוצים לדבר על כך בהרחבה. נסביר בדיוק מה התפקיד של התאורה ואיך היא יכולה לשנות את הרגשות שלנו. נסביר כפועל יוצא מזה, באיזו תאורה נכון להשתמש בכל אחד מהחדרים ומתי. נשמע לכם מעניין? אתם עדיין לא יודעים עד כמה. עכשיו נתחיל ונסביר הכל. קדימה, בואו איתנו.

כמה מילים על אסתטיקה

לפני שנדבר על מנורות בפרט, אנחנו רוצים להסביר משהו על עיצוב הבית. יש מי שיגידו כי עיצוב של הבית, הוא סוג של מותרות. הרי על פניו, אנחנו היינו יכולים להתפתח בכל מיני סוגים של חללים, אז למה להשקיע כל כך הרבה אנרגיה בנראות של המקום בו אנחנו חיים. התשובה שלנו לכך היא אחרת. אנחנו יודעים כבר מחז"ל כי : 'דירה נאה מרחיבה דעתו של אדם'. כאשר אנחנו נמצאים במקום יפה, נעים לעין. באופן טבעי, אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב. אנחנו מרגישים שמחים יותר, מסופקים יותר והעבודה שלנו, הלכה למעשה משתפרת. בעידן בו רבים מאיתנו עברו לעבוד מהבית, הנתון הזה הוא בעל משמעות. לא רק זה, אלא הבית הוא המקום בו אנחנו מקיימים את היחסים האינטימים שלנו עם האנשים הקרובים לנו ביותר. כך שאנחנו צריכים לשים לב כי אנחנו משקיעים תשומת לב ואנרגיה בניסיון לעצב סביבה אשר תוכל לתמוך במצב הרגשי שלנו ושל היקרים לנו. אחרי ההקדמה הזו, נסביר מה בדיוק עושה תאורה למוח שלנו.

אז איך האור משפיע על המוח שלנו

יש שתי הנחות איתן אנחנו צריכים לצאת לדרך במסע הזה. קודם כל, זכרו כי אור יכול להגיע בצבעים שונים. יש אור אדום, אור כחול וכולי. אנחנו כמובן לא רואים את המנורה כאילו יש עליה נייר צלופן בצבע ספציפי. אלא, בבסיס של כל אחד מהמנורות הללו, מופיע כמו תת גוון אשר משפיע על המוח שלנו. למשל, אור כחול נמצא במסכי מחשב וכדומה. אור כחול נחשב לכזה שמעיר את המוח ומפחית את הורמון השינה המלטונין. לכן, ההמלצה היא לא לפתוח מחשב או טלפון רגע לפני שהולכים לישון, כיוון שכך אנחנו פוגעים באיכות השינה שלנו. לעומת זאת, אנחנו רגישים פחות לאור אדום. כך שאנחנו יכולים לפתוח מנורה עם צבע צהוב, אדום, חמים בשעות הערב ולהירגע לצידה בלי לפגוע באיכות השינה שלנו.

נקודה נוספת אותה אנחנו צריכים לקחת בחשבון, היא שהמוח שלנו מגיב לכמות האור בחלל. באופן טבעי, המוח שלנו רגיל לפעול ביתר שאת כאשר אנחנו נמצאים באור חזק. לעומת זאת, כשהאור מעומעם, החלק הקידמי של המוח, זה שאחראי על התפקוד שלנו, כמו יכול 'לנוח', מה שמגביר את האיכויות של המוח הריגשי, הלימבי. לכן, לא במקרה, זוגות מגיעים לשיחות אינטימיות דווקא בשעות הערב או הבוקר המוקדמים. כיוון שאופי התאורה משפיע על האופי בו אנחנו מרגישים.

מה אנחנו יכולים לעשות עם המידע הזה

עכשיו הזמן לאסוף את כל הידע שלנו על האופן בו תאורה משפיעה על מצב הרוח שלנו ולהשתמש בו בתבונה. היום אפשר למצוא מנורות לכל צורך. אתם יכולים לבחור תאורה מסוימת לחדר העבודה למשל ותאורה אחרת לחדר הרחצה או לחדר השינה. הבחירה בידיים שלכם. אתם אלו שתחליטו איך להשתמש בה כך שתענה לצרכים שלכם בצורה מדויקת ונכונה. רק אל תשכחו לעשות זאת, כדי פשוט, להרגיש טוב יותר בזכות מהלך כל כך פשוט וקל.

כתבות מעניינות נוספות
מתיקות של התחלה חדשה
ראש השנה מסמל התחדשות ותקווה, והדרך המושלמת לבטא זאת היא...
אנחנו כאן כדי לתת לכם את כל הכלים
התפקיד שלנו פשוט. אנחנו כאן כדי לתת לכם את כל...
צילום אירועים מקצועי עם פוטושוט
תכנון צילום בר מצווה הוא חלק בלתי נפרד מהכנת האירוע....
ייעוץ עסקי ממוקד לתוצאות
כל עסק שואף לצמוח ולשגשג. הדרך לשם יכולה להיות מלאה...
המשחק שיעזור לכם ולילדים שלכם
לפעמים באמצעות פתרון פשוט אנחנו יכולים לעזור לנו ולילדים שלנו...
חוויה בלתי נשכחת לילדים ונוער
קייטנת גלישה היא חוויה ייחודית שמעניקה לילדים ונוער הזדמנות להתחבר...
סוללה חיצונית למחשב נייד: איך לבחור את הסוללה המתאימה ביותר עבור המחשב שלך
בימינו, מחשבים ניידים הפכו לחלק בלתי נפרד מהחיים האישיים והמקצועיים...
מחפשים פתרון לבעיית יונים? כך תבחרו נכון את החברה המתאימה
יונים אולי נראות לנו כחלק בלתי נפרד מהנוף העירוני, אך...
השראה לדור הבא של מהנדסים: תלמידים מתיכון למדעים בנצרת ביקרו במרכז המחקר והפיתוח של חברת התוכנה PTC במתחם הטכניון בחיפה
מרכז המחקר והפיתוח של חברת התוכנה PTC הממוקם בטכניון בחיפה,...
נעליים בהתאמה אישית: חוויה ייחודית של עיצוב
נעליים בהתאמה אישית מציעות אפשרות ייחודית לביטוי עצמי, והן הפכו...
דילוג לתוכן