מהי בכלל מקינטה? מקינטה היא כלי מכאני פשוט אך גאוני להכנת קפה ביתי מושלם. המקינטה הומצאה בשנות השלושים של המאה הקודמת, על ידי מהנדס מכונות איטלקי. המכונה אומצה בחום על ידי חובבי הקפה הטרי האמיתי, ונמצאה במטבחים רבים. כיום, עם הופעתן של מכונות הקפה החשמליות מבוססות הקפסולות, נעלמו המקינטות מן הנוף ומהאופנה.
עם זאת, חובבי קפה רבים עדיין יתעקשו שאין כמו קפה שמכינים במקינטה. הקפה יוצא איכותי ומדויק, ובעת ההכנה כל הבית מתמלא בריח משכר של קפה מתבשל. כיום בטרנד ההאטה חזרו כלים ומוצרים רבים מהעבר לשימוש יומיומי, מכשיר המקינטה הוא אחד מהם.

איך בנויה המקינטה?
המקינטה היא כלי גאוני בפשטותו שהומצאה, כאמור, על ידי מהנדס מכונות. היא בנויה בחלקים נשלפים: מיכל המים בתחתית, בו מרתיחים את המים על גבי האש, קערית בינונית אליה שופכים את הקפה, ומיכל עליון אליו מבעבע הקפה המוכן.
את המקינטה שמים להרתחה על הגז, כאשר המים בתחתית רותחים ומבעבעים ועולים למיכל העליון דרך קערית הקפה. המשקה מגיע למיכל העליון כשהוא מוכן לגמרי וריחני. בדרך כלל נראה טיפת בעבוע בשניות הראשונות על רצפת המיכל העליון, ולאחר מספר דקות יתמלא המיכל בבת אחת במשקה, כאשר המים בתחתית יגיעו לנקודת הרתיחה שלהם.
למקינטה מראה קלאסי בעל קווים נקיים, כך שהיא יכולה לעמוד על השיש ולהחמיא למטבח. ישנן מכונות בגדלים שונים בהתאם לצריכה המבוקשת, החל ממקינטה קטנה המיועדת לכוס בודדת, מקינטה ל3 כוסות וגם מכשירים גדולים יותר בעלי תכולה רבה יותר.
איך מכינים קפה מושלם במקינטה?
הטיפ הראשון הוא כמובן, איכות הקפה. מומלץ לטחון את פולי הקפה זמן קצר לפני השימוש בהם, או לחילופין לקנות קפה טחון תואם מקינטה. קפה טחון במידה הנכונה הוא התנאי הבסיסי לאיכות הקפה, כיוון שגרגרים גדולים מידי לא יימסו כראוי כאשר המים עולים דרכם וכך הקפה ייצא מימי וחסר טעם, לעומת זאת גרגרים דקים מידי יתבשלו יותר מידי והקפה ייצא חומצי ומר. זה נשמע קצת טרחני, אבל תוך פעמים בודדות ככל הנראה תקלטו את הקטע ותדעו מה הכי טוב למקינטה שלכם.
מלאו את המיכל התחתון במים עד הקו המסומן, או העזרו במיכל העליון הכולל בדרך כלל מד ושפכו דרכו את המים למיכל התחתון. תוכלו להשתמש במים חמים כדי לזרז את ההרתחה. מלאו את הקערית בקפה הטחון, חשוב למלא לפי הכמות הדרושה ולא יותר מידי. גם פה, בתוך כמה שימושים תדעו בדיוק כמה קפה מומלץ לשפוך. הניחו את הקערית מעל מיכל המים התחתון, והבריגו את החלק העליון מעל לשני החלקים התחתונים.
הניחו על אש קטנה, ומיד כאשר המים יבעבעו למיכל העליון הורידו מהאש ושפכו לכוסות. מומלץ לשטוף את הכלי סמוך ככל הניתן לזמן השימוש במים בלבד, ולהניח לייבוש כשכל החלקים מפורקים.